Νοσοκομεία: Όλοι στο υπουργείο την Πέμπτη 23/1

“Στην Υγεία μεθοδεύεται η εφαρμογή όλων των σχεδίων των δανειστών και της TASK FORCE για δραματική μείωση των κοινωνικών δαπανών στην Ελλάδα, νέες περικοπές στη χρηματοδότηση των λειτουργικών αναγκών των Νοσοκομείων και συνολικά της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σταδιακή απόσυρση του κράτους και περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας, φθηνό πακέτο παροχών στους πολίτες και μεγαλύτερη επιβάρυνσή τους σε ιδιωτικές δαπάνες, βίαιη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε Ασφαλιστικό Οργανισμό Υγείας που θα αγοράζει υπηρεσίες κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα, από τις αλυσίδες διαγνωστικών κέντρων και συνολικά από τα μεγάλα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ. Βασικό αίτημα της απεργίας είναι “η απόσυρση του νομοσχεδίου που διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ταυτόχρονα απειλεί με διάλυση τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, αφήνοντας τους πολίτες χωρίς περίθαλψη”.

Ο ξεσηκωμός που έφερε το 25ευρο χαράτσι, με αποτέλεσμα την άτακτη υποχώρηση του Γεωργιάδη και την κατάργησή του, συνεχίζεται απέναντι σε όλες τις μνημονιακές επιθέσεις στην υγεία σε πανελλαδικό επίπεδο. Στο Ηράκλειο, οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ καλούν την Τετάρτη 22/1, στις 12μ, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, παγκρήτια σύσκεψη των Σωματείων των εργαζομένων στα νοσοκομεία, των Ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών και των Σωματείων του ΕΚΑΒ καθώς και τα σωματεία και συλλόγους εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους αγροτικούς συλλόγους, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, τους συλλόγους συνταξιούχων και ανέργων, τα δίκτυα αλληλεγγύης, κινήματα και συλλογικότητες και αγωνιστικά σχήματα για κοινό μέτωπο ενάντια στην διάλυση του ΕΣΥ.

Στα Χανιά, ο Σύλλογος εργαζόμενων του νοσοκομείου και η Ενωση Γιατρών του νομού καλούν την Παρασκευή 24/1, στις 6μμ, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, σε παγχανιώτικο αγωνιστικό συντονισμό σωματείων και φορέων και συνδιοργάνωση συλλαλητηρίου για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας. “Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία και στις συνελεύσεις των δασκάλων και των καθηγητών που θα γίνουν αυτή την εβδομάδα, θα βάλουμε πρόταση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Παρασκευής και συντονισμό με τους νοσοκομειακούς”, μας είπε η Μαργαρίτα Παπαμηνά, δασκάλα στα Χανιά.

“Στα νοσοκομεία στα Γιάννενα επικρατεί ένταση καθώς ανακοινώθηκαν 30 διαθεσιμότητες εργαζόμενων, 2 από το Χατζηκώστα και οι υπόλοιποι από τη Δουρούτη”, μας είπε η Λουίζα Γκίκα. “Ενημερωθήκαμε γι' αυτό από τους ίδιους τους εργαζόμενους, στις εξορμήσεις μας με την Εργατική Αλληλεγγύη, με όλους να εκφράζουν τα παράπονά τους που το σωματείο απλά ανακοίνωσε στους ενδιαφερόμενους την ένταξή τους στη διαθεσιμότητα χωρίς να παίρνει καμιά πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της επίθεσης. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από εμάς να βοηθήσουμε όπως μπορούμε και γι'αυτό το λόγο θα ξεκινήσουμε καμπάνια ενημέρωσης, θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε μαζί τους για να γίνουν συνελεύσεις που να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις και θα οργανώσουμε τις κινητοποιήσεις τόσο της Πέμπτης όσο και τις επόμενες που ακολουθούν”.

• Το Συντονιστικό των Σωματείων, των Επιτροπών Αγώνα και των Εργαζόμενων στα Νοσοκομεία Αττικής θα συνεδριάσει αμέσως μετά την απεργιακή διαδήλωσης της Πέμπτης 23 Γενάρη, στις 2.30μμ, στην ΕΙΝΑΠ, για να οργανώσει τη νέα απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ.