ΕΟΠΥΥ: Ακλόνητοι 9 εβδομάδες

Η ολιγοήμερη παράταση που έδωσε ο υπουργός Υγείας στο καταστροφικό “νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας” αποδείχτηκε προσχηματική. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) για τη συνάντησή της με τον Γεωργιάδη στις 16/1: “Επειδή από την συνάντηση προέκυψε πλήρης άρνηση του υπουργείου σε κάθε λογικό επιχείρημα, αλλά και επειδή αντιμετωπισθήκαμε με προσχήματα και ειρωνείες, αποχωρήσαμε οριστικά από τον διάλογο απαιτώντας την αποπομπή του απαράδεκτου υπουργού καταστροφέα της δημόσιας υγείας και καταγγέλοντας τον για υποκρισία και ειλημμένες αμετακίνητες αποφάσεις που μοναδικό σκοπό έχουν τον ομολογημένο δημόσια λόγο από τον υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης για απόλυση χιλιάδων γιατρών”.

Μαζική ήταν για άλλη μια φορά η γενική συνέλευση των απεργών όλης της Αττικής την Τρίτη 21/1, στην οποία επιβεβαιώθηκε η συνέχεια της απεργίας και η συμμετοχή τους στην συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 23/1. Ξεχωριστή στιγμή ήταν το γιουχάισμα και το πέταγμα έξω από τη συνέλευση του χρυσαυγίτη Κουκούτση που προσπάθηκε να μιλήσει με τη δικαιολογία ότι είχαν καλεστεί όλα τα κόμματα. Από την πλευρά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μίλησε ο Δημήτρης Δεσύλλας.

Αποφασιστικότητα

“Περίπου 100 άτομα, ανάμεσά τους κόσμος της γειτονιάς, συμμετείχαν στη συγκέντρωση που οργάνωσαν οι γιατροί και οι οδοντίατροι του ΕΟΠΥΥ του Νέου Κόσμου τη Δευτέρα 20/1”, μας είπε ο Γιάννης. “Από το πρωί, στην πύλη του ΕΟΠΥΥ γινόταν μοίρασμα απεργιακού υλικού στο προσωπικό ασφαλείας, στους εργαζόμενους των άλλων ειδικοτήτων και τους περαστικούς, ενώ στη συγκέντρωση και τις ομιλίες που ακολούθησαν, η αποφασιστικότητα των γιατρών να συνεχίσουν ήταν εμφανής. Σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίσαμε τον αγώνα και αναδείξαμε το ζήτημα του συντονισμού όχι μόνο με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία την Πέμπτη 23/1, αλλά και με τους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ που ετοιμάζουν κινητοποίηση στις 28/1 ενάντια στην επιστράτευση, με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, με κάθε κλάδο που παλεύει”.

“Περίπου 50 άτομα παρακολούθησαν την Παρασκευή 17/1 την εκδήλωση που οργάνωσαν στο δημαρχείο του Ιλίου οι απεργοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ”, μας είπε η Κατερίνα. “Αμέσως μετά τις ομιλίες των γιατρών που άνοιξαν όλες τις πλευρές τις επίθεσης στον ΕΟΠΥΥ και των συνεπειών που θα έχουν στην υγεία όλων μας, ακολούθησε συζήτηση. Η εκδήλωση ήταν αποτέλεσμα δύο συσκέψεων που είχαν γίνει σε Ιλιον και Πετρούπολη πριν τις γιορτές, στις οποίες είχαν συμμετάσχει δημοτικές παρατάξεις και κινήσεις, φορείς και οργανώσεις της περιοχής και είχαν καταλήξει στη δημιουργία επιτροπής αγώνα για την υγεία που θα οργάνωνε τοπικές κινητοποιήσεις, δράσεις, ενημερώσεις στα Δυτικά”. Την Πέμπτη 23/1, στις 7μμ, η ίδια επιτροπή καλεί σωματεία και εργαζόμενους στο Αιγάλεω σε εκδήλωση-ενημέρωση συντονισμού του αγώνα. Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία του συλλόγου των εκπαιδευτικών ΠΕ Αιγάλεω, Ρήγα Φεραίου 20.