ΑΔΕΔΥ: Ώρα για απεργία

Επίσης “καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 6:00 μμ για να καταγγείλει την απαγόρευση της συγκέντρωσης που είχε προκηρυχθεί για τις 8/1/2014 στα πλαίσια της αντίθεσης για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας, καθώς και την αναίτια σύλληψη και παραπομπή σε δίκη του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., γιατί συμμετείχε στην απαγορευμένη από την αστυνομία συγκέντρωση και για αντίσταση κατά της αρχής (!) και να ζητήσουμε την αθώωση του συναδέλφου”.

Παρά την υπόσχεση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ ότι θα αποφασίσει 24ωρη απεργία στις 7 Φλεβάρη, όπως ήταν η πρόταση μιας σειράς Ομοσπονδιών σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14/1, κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί. Από το συνέδριό της τον περασμένο Νοέμβρη, η ΑΔΕΔΥ έχει περιοριστεί σε τυπική στήριξη των κινητοποιήσεων των κλάδων της δύναμής της, στην καλύτερη περίπτωση με στάσεις εργασίας. Οι προσδοκίες όλων των εργαζόμενων ότι η αριστερή στροφή που αποτυπώθηκε στο συνέδριο θα φέρει κλιμάκωση των πανδημοσιοϋπαλληλικών απεργιακών αγώνων ενάντια στις μνημονιακές επιθέσεις, έχουν διαψευστεί. Ομως, η μη συγκρότηση, μέχρι σήμερα, της ΕΕ σε σώμα δεν είναι πειστική δικαιολογία για την παράλυση του τριτοβάθμιου συνδικάτου.

Με το νέο κύμα των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων και των περικοπών σε δήμους, σχολεία, νοσοκομεία, υπουργεία και άλλες υπηρεσίες του δημοσίου μπροστά, η ΑΔΕΔΥ χρειάζεται να προχωρήσει άμεσα στην οργάνωση, το συντονισμό και την κλιμάκωση των αγώνων. Οι αριστερές δυνάμεις στα όργανά της χρειάζεται να πρωταγωνιστήσουν σε αυτή την κατεύθυνση.