Στις 22/1 δικάζεται το τάγμα εφόδου Μεταμόρφωσης

“Τον Σεπτέμβρη του 2012 ο Κοντομούς μαζί με άλλους οκτώ νεοναζί είχε εισβάλει σε κουρείο στη Μεταμόρφωση και επιτέθηκε μαχαιρώνοντας δύο Πακιστανούς υπαλλήλους καθώς και έναν Έλληνα πελάτη, οδηγό ταξί” μας θυμίζει η Δήμητρα Λιναρδάκη από την τοπική ΚΕΕΡΦΑ.

“Πήραμε αμέσως τότε την πρωτοβουλία και καλέσαμε σε σύσκεψη, στην οποία ανταποκρίθηκαν οι Λαϊκές Συνελεύσεις Νέου Ηρακλείου και Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, τα Σωματεία των Δήμων Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου και Νέας Ιωνίας, εκπαιδευτικοί, η τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλοι.

Αποτέλεσμα αυτής της σύσκεψης ήταν η μεγάλη πορεία που έγινε στη Μεταμόρφωση με συμμετοχή εργαζομένων, νεολαίας, κόσμου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΥΡΙΖΑ, αντεξουσιαστές και άλλους και κατέληξε στο κουρείο που έγινε η ρατσιστική επίθεση με τον κόσμο στις γειτονιές να δηλώνει την αλληλεγγύη του. Σε απάντηση της μεγάλης αυτής τοπικής κινητοποίησης το απόγευμα της ίδιας μέρας, το ίδιο ναζιστικό τάγμα εφόδου πραγματοποίησε τρεις δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες με κατάστηθες μαχαιριές, υπό την ανοχή της ΕΛ.ΑΣ που δεν έβγαλε καν μια ανακοίνωση.

Η ΚΕΕΡΦΑ κάλεσε τότε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μεταμόρφωσης, που είχε σαν αποτέλεσμα ο Δήμος να βγάλει καταδικαστική απόφαση σχετικά με τις φασιστικές επιθέσεις και το άνοιγμα τότε των γραφείων της ΧΑ στο Ηράκλειο. Επρεπε να γίνουν αυτές οι κινητοποιήσεις και αργότερα η δολοφονία του Λουκμάν, ώστε τον Φλεβάρη πια του 2013, η ΕΛ.ΑΣ να στείλει δικογραφία για τον Κοντομού...” τονίζει.