“Ξαναπιάνουμε το νήμα” - η τάξη μας

Η Ντίνα Γκαρανέ, καθηγήτρια από τη Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας θυμίζει σε άρθρο της την εμπειρία των δύο μεγάλων απεργιακών μαχών που έδωσαν οι καθηγητές τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε την ηγεσία της ΟΛΜΕ» για την οργάνωση της απεργίας. Εξηγεί ότι η οργάνωση από τα κάτω με απεργιακές επιτροπές, απεργιακό ταμείο και μαζικά συλλαλητήρια είναι αναγκαία για να υπάρξει και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Η Μαργαρίτα Παπαμηνά, δασκάλα από τα Χανιά στο δικό της κείμενο πιάνει άλλο ένα κρίσιμο θέμα. Τονίζει ότι «χρειαζόμαστε τον οριζόντιο συντονισμό ΕΛΜΕ και Διδασκαλικών Συλλόγων» για να κινηθούν όλοι εκπαιδευτικοί μαζί και αποτελεσματικά.

Η Σοφία Γεωργοκώστα, διαθέσιμη αισθητικός από τη Μυτιλήνη γράφει ότι «Οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί απαιτούν απεργία τώρα». Τονίζει ότι «η επίθεση δεν ολοκληρώνεται με τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις από την Τεχνική Εκπαίδευση, αλλά αρχίζει με αυτές».

Ο Σεραφείμ Ρίζος, μέλος ΔΣ του Διδασκαλικού Συλλόγου Χανίων γράφει για το εξάμηνο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ με την προτροπή «Να τους ανατρέψουμε» εξηγώντας ότι η ελληνική προεδρία σημαίνει γενίκευση των επιθέσεων σε όλα τα επίπεδα».

Ο Στέργιος Μανουράς, καθηγητής από την Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής σχολιάζει την επιδίωξη του Υπουργείου Παιδείας να επιβάλλει την λεγόμενη «Λευκή» εβδομάδα, ενώ σε άλλο του κείμενο ενημερώνει για την πετυχημένη κινητοποίηση που διοργάνωσε η ΕΛΜΕ του ενάντια στο σεμινάριο αξιολόγησης στην Παλλήνη.

Για την αντίσταση στο μέτρο της αξιολόγησης γράφει στο οπισθόφυλλο ο Τζεμαλί Μηλιαζήμ, δάσκαλος από τη Φλώρινα. Εξηγεί ότι η αξιολόγηση είναι η κορύφωση της γενικευμένης επίθεσης της κυβέρνησης και του Υπουργείου στην προσπάθεια τους να υλοποιήσουν άμεσα τις επιταγές ΟΟΣΑ-ΔΝΤ και ΕΕ».

Το σαλόνι της «Τάξης μας» είναι αφιερωμένο στην μεγάλη πρωτοβουλία για την παγκόσμια αντιφασιστική μέρα δράσης στις 22 Μάρτη. Η Γεωργία Κόφφα, καθηγήτρια από τη Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας εξηγεί ότι αυτή η καμπάνια έχει να παίξει πολύτιμο ρόλο μέσα στα σχολεία τόσο για τους καθηγητές όσο και για τους μαθητές ενάντια στη φασιστική απειλή. Στο σαλόνι υπάρχει αναδημοσιευμένη η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ, ποιοι φορείς στηρίζουν και έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής καθώς και ενημέρωση όσον αφορά τη δίκη της Εργατικής Αλληλεγγύης.

Τέλος, «η Τάξη μας» καλεί σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του Μετρό στις 28/1, προβάλλοντας την αφίσα-κάλεσμα.