Ελεύθερος ο Κώστας Σακκάς

Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί αρκετές δεκάδες συμπαραστάτες και αλληλέγγυοι για να στηρίξουν τον Κώστα στη νέα αυτή περιπέτειά του. Την ώρα που η εργατική αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο, ο Κώστας Σακκάς, τελικά αφέθηκε ελεύθερος με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

Είχε προηγηθεί προηγούμενη σύλληψή του στις 7 Γενάρη με την κατηγορία της παραβίασης "του περιοριστικού όρου της μόνιμης διαμονής του στην πατρική του οικία" γιατί επισκέφτηκε για λίγες ώρες ένα φιλικό σπίτι αλλά αθωώθηκε καθώς η επίσκεψη δεν συνιστά παραβίαση του περιορισμού περί "μόνιμης διαμονής".

Μια εβδομάδα αργότερα όμως ξανασυλλαμβάνεται αφού ο εισαγγελέας άσκησε έφεση επί της απόφασης εκδίδοντας παράλληλα ένταλμα σύλληψης επειδή, υποτίθεται, τώρα, ξαφνικά τέσσερα χρόνια μετά, η αστυνομία ανακάλυψε τα αποτυπώματά του σε πλαστική σακούλα στο σπίτι στο Χαλάνδρι.

Είναι προφανές πως πρόκειται για μια εκδικητική ενέργεια των θεσμών του κράτους συνολικότερα αλλά και πιο συγκεκριμένα των εισαγγελικών και αστυνομικών οργάνων που εξέδωσαν την απόφαση.

Ο Κώστας Σακκάς είχε μείνει προφυλακισμένος επί 31 μήνες χωρίς δίκη, 13 μήνες παραπάνω από το όριο προφυλάκισης. Μετά από απεργία πείνας 38 ημερών το περασμένο καλοκαίρι και ένα τεράστιο κίνημα συμπαράστασης που ξέσπασε σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό η κυβέρνηση και η δικαστική της εξουσία αναγκάστηκε να τον αφήσει ελεύθερο, με πολύ σκληρούς περιοριστικούς όρους και 30.000 ευρώ εγγύηση.