Κλέβουν την ψήφο των μεταναστών

“Η κυβέρνηση Σαμαρά με συνεργάτη το Βενιζέλο παίζει ξανά το ρατσιστικό χαρτί μπροστά στις εκλογές για να μετατρέψει τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την χρεοκοπημένη πολιτική των μνημονίων, της ανεργίας και της φτώχειας.

Είναι η ολοκλήρωση μιας εκστρατείας στην οποία σύσσωμη η Δεξιά πολυκατοικία, από τη φιλελεύθερη πτέρυγα μέχρι τη ναζιστική ακροδεξιά έδωσαν τη μάχη για να κερδίσουν το Συμβούλιο της Επικρατείας στην επίθεση τους κατά του δικαιώματος ψήφου για τους μετανάστες στις δημοτικές εκλογές (περιορισμένο μέχρι σταγονόμετρου) και του δικαιώματος στην ιθαγένεια για τα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Ο σκοταδισμός, η συντήρηση και η αναφορά σε «αρχές του δικαίου του αίματος» που χρησιμοποιούσε ο ναζισμός για να δοξάσει την καθαρή Άρεια φυλή ήταν ανατριχιαστική για την κρίση της δικαιοσύνης. Είναι το ίδιο όργανο που θεώρησε συνταγματικό το Μνημόνιο σε μια άδικη και ταξική τοποθέτηση κατά των εκατομμυρίων εργαζόμενων που υποφέρουν από τις πολιτικές φτώχειας των κυβερνήσεων..”

“Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήταν τιμή μου να είμαι επικεφαλής της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας σε ένα ψηφοδέλτιο που πλάι στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του εργατικού κινήματος της νεολαίας, των τοπικών κινημάτων στις γειτονιές συμμετείχαν μετανάστες από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, την Γκάμπια, την Αλβανία.

Η κυρίαρχη τάξη και οι μηχανισμοί της τρέμουν την ενότητα της εργατικής τάξης πάνω από εθνικότητα, χρώμα δέρματος, θρησκεία και καταφεύγει σε αποκλεισμούς αξιοζήλευτους του ρατσιστικού απαρτχάιντ της Ν.Αφρικής. Καλούμε να αποσυρθεί η ρατσιστική τροπολογία του Σαμαρά σε βάρος του δικαιώματος ψήφου των μεταναστών. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ότι όσοι διαμένουν μόνιμα σε αυτό το τόπο θα μπορούν να ψηφίζουν!”

Αντιρατσιστική διαμαρτυρία καλούσαν την Τρίτη 11 Φλεβάρη έξω από τη Βουλή, την ώρα της συζήτησης της τροπολογίας οι εξής συλλογικότητες: Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η ΕΝΟΤΗΤΑ, Μπαγκλαντεσιανό Επιμελητήριο Αθήνας, Αφγανική Κοινότητα Μεταναστών και Προσφύγων, Σύλλογος Ενωμένων Αφγανών Προσφύγων, ASANTE, Νιγηριανή Κοινότητα, Κοινότητα Σενεγάλης, Σύλλογος Σύριων Αποδήμων Ελλάδος, Ομοσπονδία Αλβανών Μεταναστών Ελλάδος, Ένωση Μεταναστών Εργατών, ΚΕΕΡΦΑ - Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Αιγυπτιακή Κοινότητα.