Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών

“Οι συμμετέχοντες και οι καλεσμένοι του Φεστιβάλ δίνουμε σημείο προσυγκέντρωσης στη 1μμ μπροστά από το Θέατρο και με πορεία και ενιαίο μπλοκ θα έρθουμε στις 2μμ στην Ομόνοια να συμμετάσχουμε στην μεγάλη συγκέντρωση και διαδήλωση. Ήδη έχουμε αποφασίσει να έχουμε ένα μεγάλο Θεατρικό δρώμενο που θα παίξουμε στο Σύνταγμα. Συνοδευτικά δρώμενα θα γίνουν από τους: ομάδα Πείρα(γ)μα, Θέατρο του Πανικού, Boundaries, ενώ η ομάδα κρουστών Quilombo θα συνοδεύει όλη την διαδήλωσή μας”, τονίζει στην Ε.Α. ο Βασίλης Κουκαλάνι, μέλος της οργανωτικής συνέλευσης του Φεστιβάλ.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αντιφασιστικό φεστιβάλ θεάτρου που οργανώθηκε ποτέ στην Αθήνα. Πάνω από 40 παραστάσεις μεταφέρονται τόσο εντός του Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός όσο και στους γύρω χώρους, δρόμους και πλατείες σε μια θεατρική συνύπαρξη χωρίς προηγούμενο. Ήδη όλες οι παραστάσεις των πρώτων ημερών ξεχείλισαν από κόσμο που αγκάλιασε την πρωτοβουλία.

Μεγάλες παραστάσεις και έργα από το διεθνές και ντόπιο ρεπερτόριο, πειραματικό θέατρο και performances από μικρότερες και μεγαλύτερες θεατρικές ομάδες, παιδικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο για μικρούς και μεγάλους, ομάδες αναπήρων, θεατρικά έργα μεταναστευτικών κοινοτήτων και μαθητικές ομάδες καλύπτουν ένα δεκαήμερο θεατρικό πανόραμα.

Το φεστιβάλ συνεχίζεται με δυνατές παραστάσεις όπως τις “Αδέσποτες Σκύλες” την Τετάρτη 19/3, και την Τάνια Τσανακλίδου στο μουσικό κλείσιμο, “Το Κάρβουνο” από το Θέατρο των Κωφών και τον MC Yinka και τον Μιχάλη Δέλτα την Πέμπτη 20/3, τη “Μήδεια ως Αδόλφος” του Θωμά Διάφα και τις “Βρώμικες λέξεις” από τους Diffunta Correa, με τον Κώστα Παυλίδη και τον Ψαραντώνη την Παρασκευή 21/3, ενώ η Κυριακή με παιδικό θέατρο, με “Το Μοιρολόϊ της Φώκιας” της Όλιας Λαζαρίδου, τη Ματούλα Ζαμάνη, τους Muchatrela και τους Radio Sol, είναι αφιερωμένη στα κινήματα αλλά και στα πολιτικά συμπεράσματα μετά από ένα δεκαήμερο αντιφασιστικού θεάτρου. Για πλήρες πρόγραμμα και καλύτερη ενημέρωση η επίσκεψη στο site του Φεστιβάλ είναι επιβεβλημένη: http://antifaperformingarts.wordpress.com/.