Συνομιλίες Μπαλτάκου - Κασιδιάρη: Ο βόθρος της δεξιάς πολυκατοικίας

Ο νεοναζί εκπαιδευτής ταγμάτων εφόδου κάνει ερωτήσεις τι άλλαξε και ξαφνικά η συμμορία του μπήκε στο στόχαστρο. Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου απολογείται για την αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης κατηγορώντας και βρίζοντας -είτε για να ξεγλυστρίσει είτε γιατί όντως διαφωνεί- τον «πούστη» τον πρωθυπουργό του και την «θεούσα» εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Τους ανώτατους εκπροσώπους των «θεσμών» της Εκτελεστικής και Δικαστικής εξουσίας. Και ο κουμπουροφόρος τον τραβάει με κρυφή κάμερα. Τύφλα να έχουν οι αδελφοί Ταβιάνι!


Ο Κασιδιάρης επέλεξε να δημοσιεύσει το βίντεο ακριβώς την μέρα που η Βουλή ψήφιζε την άρση ασυλίας του ίδιου και τεσσάρων ακόμα βουλευτών της Χρυσής Αυγής μπροστά στον κίνδυνο να πάρουν το δρόμο για να συναντήσουν στην φυλακή τον φύρερ τους Μιχαλολιάκο.

Πρόκειται για μια ύστατη κίνηση απόγνωσης με διπλό μήνυμα: Από την μια απειλεί τη Νέα Δημοκρατία ότι «θα σας πάρω μαζί μου στον πάτο». Και ταυτόχρονα μέσα από τη στημένη «συνομιλία» που σκηνοθετεί και καθοδηγεί ο ίδιος, προσπαθεί να παρουσιάσει τάχα «αποδείξεις» ότι οι διώξεις ενάντια στην Χ.Α είναι «στημένο σχέδιο» του Σαμαρά.

Οσον αφορά στο πρώτο σκέλος, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σαπιοκάραβο της κυβέρνησης Σαμαρά και συνολικότερα το σύστημα απέκτησε ακόμα μια μεγάλη τρύπα. Οσον αφορά στο δεύτερο σκέλος, η αποκάλυψη της συνομιλίας είναι η πιο χειροπιαστή απόδειξη ότι η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής δεν θα μπορούσε να υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια χωρίς την κάλυψη και την προστασία που της παρείχε η Νέα Δημοκρατία. Είναι η απόλυτη επιβεβαίωση αυτής της προστασίας.

Η αγαστή αυτή κάλυψη και προστασία, με ελάχιστα διαλείμματα, συνεχίστηκε απρόσκοπτα –και καταγγέλθηκε εξίσου- επί δεκαετίες. Από την δεκαετία του ’90 κιόλας, όταν ο Καρατζαφέρης καλούσε την Χ.Α να πάρει κανένα υπουργείο σε μια κυβέρνηση δεξιάς μέχρι τις ομολογίες στο βιβλίο του πρώην χρυσαυγίτη (τότε «υπαρχηγού») Χ. Κουσουμβρή, ότι τα προεκλογικά φυλλάδια της Χ.Α τυπώνονταν στα γραφεία «μεγάλου κόμματος».

Συνεχίστηκε, για την ακρίβεια εντάθηκε, από τη στιγμή που στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν ο Σαμαράς και το ακροδεξιό συνονθύλευμα των Μπαλτάκων, Κρανιδιώτηδων, Λαζαρίδηδων. Και δεν έπαψε ακόμα και μετά την επιτυχία της Χρυσής Αυγής στις διπλές εκλογές του καλοκαιριού του 2012. Σε συνέντευξή του στο Real μετά την αποκάλυψη του βίντεο, ο Μπαλτάκος παραδέχθηκε ότι όλο αυτό το διάστημα πολλές ανάλογες «συναντήσεις» γινόντουσαν όχι μόνο με τον Κασιδιάρη, αλλά και με άλλους βουλευτές της Χ.Α, τον Μιχαλολιάκο, τον Κουκούτση και τον Παππά, οι οποίες μετά την δολοφονία Φύσσα «μειώθηκαν» - αν και αυτή που έβγαλε στην φόρα ο Κασιδιάρης, έγινε μετά την προφυλάκιση του Μιχαλολιάκου.

Αλλά και χωρίς αυτές τις ομολογίες, δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς τα συγκοινωνούντα δοχεία. Δεν ήταν ο Μπαλτάκος, που στην μεγάλη κρίση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με το κλείσιμο της ΕΡΤ το καλοκαίρι του 2013 απειλούσε δημοσίως τους εταίρους του ότι υπάρχει και η άλλη λύση μιας κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-Χρυσής Αυγής; Δεν ήταν ο Μπαλτάκος ο μεσάζοντας της ΝΔ με την Χ.Α προκειμένου να περάσει η τροπολογία για τους μουφτήδες της Θράκης; Δεν ήταν ο Μπαλτάκος αυτός που μπλόκαρε την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου; Δεν είναι ο Μπαλτάκος αυτός που επιχειρεί εδώ και λίγες βδομάδες να περάσει στην Βουλή την χειρότερη ρατσιστική τροπολογία για την απέλαση μεταναστών όταν αυτοί καταγγέλλουν την αστυνομία και το λιμενικό για ρατσιστική βία, δηλώνοντας ανοιχτά “θα καλύψουμε πλήρως τα νώτα λιμενικών και αστυνομικών;

Συγκοινωνούντα δοχεία

Είτε μιλάμε για κρυφές συναντήσεις είτε για δημόσιες πολιτικές πρωτοβουλίες, τα συγκοινωνούντα δοχεία ήταν πάντα εκεί. Και φυσικά δεν αφορούν αυτά μόνο τον Μπαλτάκο, ούτε καν μόνο τον πρωθυπουργό, αφορούν ολόκληρη τη Νέα Δημοκρατία με όλες της τις διασπάσεις - και όλους της τους εταίρους, πρώην και νυν, στην συγκυβέρνηση Σαμαρά, όπως ο Βενιζέλος που έσπευσε να τον καλύψει.

Φάνηκε άλλωστε αυτό καθαρά και στην πρόσφατη ψηφοφορία για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α: Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Καλατζής καταψήφισε την άρση ασυλίας του χρυσαυγίτη Κουκούτση μαζί με τους βουλευτές της Χ.Α. Ο βουλευτής της ΝΔ Κυριαζίδης και ο «ανεξάρτητος» Ν. Κακλαμάνης ψήφισαν παρών. Λευκό ψήφισε ο βουλευτής της ΝΔ Κουτσογιαννακόπουλος για την άρση ασυλίας του χρυσαυγίτη Κούζηλου. Παρών σε όλους ψήφισε η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ όπως και ο «ανεξάρτητος» Βύρων Πολύδωρας που και στο παρελθόν έχει υπεραμυνθεί της Χρυσής Αυγής. Ενώ αρκετοί βουλευτές της ΝΔ απουσίαζαν, καθώς στην αίθουσα ήταν συνολικά την ώρα της ψηφοφορίας λιγότεροι από 230 βουλευτές. Μήπως δεν ήταν ο Π. Ψωμιάδης που ως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δήλωνε ότι η Χρυσή Αυγή είναι "αδελφό κόμμα"; Δεν ήταν ο αντικαταστάτης του, ο Τζιτζικώστας που είχε το θράσος να τους προσκαλέσει επίσημα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ένα μόλις μήνα μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα;

Γι’ αυτούς τους λόγους είναι πρόκληση να παρουσιάζει ο Κασιδιάρης τις διώξεις ενάντια στη Χ.Α σαν «πολιτική δίωξη» εκ μέρους των Σαμαράδων και αυτός ο ισχυρισμός να αναπαράγεται από τους ΑΝΕΛ, διάφορα ΜΜΕ, ακόμα και από αρθρογράφους της Αριστεράς. Στην πραγματικότητα οι διώξεις ενάντια στην Χ.Α προχώρησαν σε πείσμα των Σαμαράδων που τα κουκούλωναν.

Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι επί χρόνια οι χρυσαυγίτες επιδόθηκαν ανενόχλητοι σε κάθε είδους επιθέσεις και μαχαιρώματα με την πλήρη κάλυψη του Δένδια; Γιατί, ενώ υπήρχαν μήνες πριν, έτοιμες οι 32 δικογραφίες για την Χ.Α, η κυβέρνηση και ο Δένδιας τις κράταγαν μόνο στο συρτάρι για να τις βγάλουν την επαύριο της δολοφονίας Φύσσα; Γιατί ο Κασιδιάρης δεν οδηγήθηκε από την αρχή στην φυλακή μαζί με τον Μιχαλολιάκο, αλλά αφέθηκε ελεύθερος; Και πόση αξία έχει άραγε ο ισχυρισμός του Μπαλτάκου ότι για τον Κασιδιάρη «δεν υπήρχαν στοιχεία», όταν κάθε μέρα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας νέες αποδείξεις για την εγκληματική δράση του τελευταίου;

Το «αυγό του φιδιού» όχι μόνο προστατεύτηκε για χρόνια από αυτές τις διασυνδέσεις, αλλά εκκολάφτηκε μέσα στο ζοφερό περιβάλλον που οι Σαμαράδες και οι Βενιζέλοι δημιούργησαν: Ένα περιβάλλον απογοήτευσης και απόλυτης ανασφάλειας που δημιουργούν οι επιθέσεις της τρόικας και των μνημονιακών κυβερνήσεων. Ενα περιβάλλον ρατσιστικό όχι μόνο σε επίπεδο προπαγάνδας, αλλά σε επίπεδο συστηματικής άσκησης μιας άγριας ρατσιστικής πολιτικής. Και τέλος, ένα περιβάλλον συστηματικής επίθεσης στην Αριστερά, ιδιαίτερα από τον Φλεβάρη του 2012, με την θεωρία των «δύο άκρων», όπου το ένα «άκρο» είναι οι νεοναζί και το άλλο «άκρο» είναι η Αριστερά και δη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανατροπή

Αποφασιστικός παράγοντας ανατροπής της πολιτικής του Σαμαρά και του επιτελείου του ήταν η στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα και κυρίως η αντιφασιστική έκρηξη που την ακολούθησε. Στις 18 Σεπτέμβρη, την επόμενη της δολοφονίας, στην μεγαλειώδη διαδήλωση στο Κερατσίνι, τίποτε δεν έμοιαζε να είχε αλλάξει στην κυβέρνηση Σαμαρά. Οι χρυσαυγίτες παρέα με τα ΜΑΤ επιτίθονταν όλη νύχτα με την μεγαλύτερη αγριότητα στους διαδηλωτές, την ίδια ώρα που ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Κρανιδιώτης χαριεντίζονταν στα κανάλια με τον Κασιδιάρη.

Για να γίνει η κωλοτούμπα του Σαμαρά χρειάστηκαν μια βδομάδα κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα, η μεγάλη διαδήλωση των 50.000 αντιφασιστών-τριων προς τα γραφεία της Χ.Α στις 25 Σεπτέμβρη και η απειλή της ένωσης του αντιφασιστικού με το απεργιακό κίνημα των εκπαιδευτικών εκείνες τις μέρες. Μόνο έτσι, 11 μέρες μετά την δολοφονία, στις 28 Σεπτέμβρη, έγιναν οι πρώτες συλλήψεις των βουλευτών της Χ.Α, με τον Σαμαρά στριμωγμένο να κάνει την ανάγκη «φιλοτιμία», όπως λέει και ο λαός.

Σήμερα, έξι μήνες μετά έχει έρθει η ώρα, τον Μιχαλολιάκο να ακολουθήσουν στην φυλακή ο Κασιδιάρης και οι υπόλοιποι φυρερίσκοι της ναζιστικής συμμορίας, και μαζί τους όλος ο συρφετός των μαχαιροβγαλτών και των ταγμάτων εφόδου, καθώς και οι χρηματοδότες και όλοι όσοι τους κάλυπταν και τους καλύπτουν -να πληρώσουν ακριβά για το κάθε ένα από τα χιλιάδες εγκλήματα που διέπραξαν. Και ταυτόχρονα να ανατρέψουμε την σάπια συγκυβέρνηση Σαμαράδων και Μπαλτάκων που τους έθρεψε και τους στήριξε.