Οι βασανιστές του Δένδια

Στην πρόσφατη έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει ότι «Ο παγιωμένος ρατσισμός, η χρήση υπερβολικής βίας και η βαθιά ριζωμένη κουλτούρα ατιμωρησίας αποτελούν μάστιγα για την ελληνική αστυνομία», αναφέροντας μια σειρά από καταγγελίες για βασανισμούς που έμειναν ατιμώρητες και πλήθος περιστατικών ρατσιστικής βίας.

Δεν μπορούν να κάνουν ότι δεν ήξεραν. Προϊστάμενος των βασανιστηρίων και εμπνευστής της γραμμής «θα τους κάνουμε το βίω αβίωτο» είναι ο ίδιος υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ Δένδιας που το 2012 είχε το θράσος να απειλήσει με μηνύσεις ακόμα και την εφημερίδα Guardian επειδή κατήγγειλε τα βασανιστήρια τότε των αντιφασιστών στην ΓΑΔΑ.

Μαζί με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, θα πρέπει να ξηλώσουμε ένα προς ένα όλα τα ελληνικά Αμπού Γκράιμπ και Γκουαντάναμο καθώς και όλο τον εσμό των βασανιστών και ανθρωποφυλάκων που μαζί με την ΕΕ της «Ευρώπης Φρούριο», δημιούργησαν.