ΜΜΕ: Απεργία 8 Απρίλη

Ένα βήμα μπροστά, οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, καλούν “όλους τους συναδέλφους και συμπαραστάτες που παραμένουν στη μάχη κατά του «μαύρου» και της ελεύθερης ενημέρωσης” σε μαζική συμμετοχή τόσο στις 8/4, όσο και στη γενική απεργία την επόμενη ημέρα.

“Συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις, τόσο στα στούντιο της ΕΡΤ όσο και στο δρόμο. Δίπλα στο λαό που δοκιμάζεται από τις πολιτικές των αλλεπάλληλων μνημονίων, δίπλα στην κοινωνία που στηρίζει τον αγώνα μας από την πρώτη στιγμή. Μαζί με χιλιάδες αλληλέγγυους πολίτες και συναδέλφους μας, τεχνικούς, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες κ.ά. δηλώνουμε πεισματικά ότι δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τον αγώνα ενάντια σε κάθε «μαύρο» που καταδυναστεύει τις ζωές μας και σκοτεινιάζει τη δημοκρατία” αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ σε ανακοίνωσή τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος, με κάλεσμα για μαζική συμμετοχή και τις δύο απεργιακές ημέρες και οι Financial Crimes, το δίκτυο των αντικαπιταλιστών εργαζομένων στα ΜΜΕ, ασκώντας σκληρή κριτική στην ηγεσία της ΕΣΗΕΑ: “Για μια ακόμη φορά τα σωματεία του κλάδου, με επικεφαλής την φιλοτροϊκανή ηγεσία της ΕΣΗΕΑ προτιμούν να απεργούν ξέχωρα απο τους υπόλοιπους εργαζόμενους δίνοντας το μήνυμα και προς τα έξω αλλά και προς τα μέσα ότι οι εργαζόμενοι στον Τύπο αποτελούν κάποιου είδους «ξεχωριστή ομάδα», συντεχνία το λένε οι περισσότεροι”.

Πάγια τακτική

Η επιλογή για απεργία την παραμονή μιας γενικής απεργίας είναι πάγια τακτική των γραφειοκρατικών ηγεσιών στις ενώσεις του Τύπου, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα για παροχή ενημέρωσης ανήμερα της πανεργατικής απεργίας. “Ο απλούστερος τρόπος είναι ένα απεργιακό δελτίο, κοινό για όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, κάτω απο την ευθύνη της ΕΣΗΕΑ και των υπόλοιπων ενώσεων. Ακόμη καλύτερα μέσω της ΕΤ3 και του ertopen, για να στηρίξουμε έμπρακτα τον αγώνα της ΕΡΤ” απαντούν οι Financial Crimes και καλούν ”όλους τους συναδέλφους να απεργήσουν στις 8 Απρίλη και να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 πμ στην ΕΣΗΕΑ. Απαιτούμε από τις Ενώσεις του κλάδου να προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση και στις 9 Απρίλη για να μπορέσουμε να βρεθούμε στο δρόμο μαζί με όλη την εργατική τάξη. Απαιτούμε να προχωρήσουν άμεσα όλες οι Ενώσεις σε έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις για να μπορέσουμε οι εργαζόμενοι να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα του αγώνα”.