Νέα Ιωνία: εκδήλωση "Εκτός Σχεδίου"

Τη συζήτηση άνοιξε η Αγγελική Βάσιλα, επικεφαλής του ψηφοδελτίου, η οποία άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή και έθεσε από την αρχή τον διαφορετικό δρόμο που προτείνει η αντικαπιταλιστική αριστερά στις δημοτικές εκλογές. “Τα προβλήματα της Ν.Ιωνίας, δεν είναι τοπικά. Έχουν να κάνουν με την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ και ΔΝΤ. Η επίλυσή τους περνάει από τη διαγραφή του χρέους, την κατάργηση των μνημονίων, τη ρήξη με την ΕΕ, την αντίσταση στις απολύσεις. Έτσι μπορούμε να μιλάμε για παιδικούς σταθμούς χωρίς τροφεία, δωρέαν δημόσια υγεία για όλους, ντόπιους και μετανάστες, λεφτά για τα σχολεία”, είπε μεταξύ άλλων, ενώ ο Παναγιώτης Κουτσός, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, έβαλε την εικόνα της επίθεσης των μνημονίων και του Καλλικράτη στους δήμους μέσα από την υποχρηματοδότησή τους.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με πιο χαρακτηριστικές τις τοποθετήσεις της Άννας Κωνσταντακάκη, εργαζόμενης στην ΕΡΤ, που ευχαρίστησε τους αγωνιστές της Εκτός Σχεδίου για τη στήριξη που έχουν δείξει στον αγώνα της ΕΡΤ, και του Πόλυ Τσίκολη, απολυμένου γιατρού του ΕΟΠΥΥ της Ν.Ιωνίας που δήλωσε τη στήριξή του στη συγκεκριμένη δημοτική κίνηση καθώς “με τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες, δώσαμε μαζί τη μάχη για να μην κλείσει ο ΕΟΠΥΥ της Ν.Ιωνίας”. Αντίστοιχες παρεμβάσεις έγιναν κι από εργαζόμενους στον δήμο της Ν.Ιωνίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πάλη ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες, σε μια περιοχή με ισχυρή προσφυγική παράδοση και χιλιάδες μετανάστες.

Στην κουβέντα αναφέρθηκαν οι αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα στη γειτονιά και τους οποίους, η Εκτός Σχεδίου, στήριξε με όλες της τις δυνάμεις. Η μάχη στο Πηνελόπειο παιδικό σταθμό, η απεργία των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στη Phone Marketing, ο αγώνας στο νοσοκομείο Αγία Όλγα ενάντια στην υποβάθμιση και τις απολύσεις, οι κινητοποιήσεις ενάντια στα χαράτσια κι ο αγώνας ενάντια στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση της περιοχής όπως στην περίπτωση του γκαράζ στο Ο.Τ 150. Στην εκδήλωση δημοσιοποιήθηκαν τα πρώτα 40 ονόματα των υποψηφίων.