“Μέρκελ – Σαμαράς ανεπιθύμητοι!”

Μπροστάρηδες στην κινητοποίηση βρέθηκαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι οποίοι την ίδια μέρα συμπλήρωναν 10 μήνες αγώνα. Μαζί τους και ο Συντονισμός Ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες. “Σήμερα κλείνουν 10 μήνες από το κλείσιμο της ΕΡΤ και φώναξαν και τη Μέρκελ για να το γιορτάσουν. Βαυκαλίζονται ότι βγαίνουν στις αγορές. Εγώ θα τους πρότεινα να πάνε μια βόλτα από τη Βαρβάκειο που τους γνωρίζουν καλά...” δήλωσε με χιούμορ ο Γιάννης Λευκιμιάτης, εργαζόμενος της ΕΡΤ.

Ακολουθούσαν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που με το γνωστό δυναμικό τρόπο έδιναν τον τόνο στη διαδήλωση. “Οι πολιτικές της Ευρώπης τους δεν θα περάσουν. Αυτό είναι το μήνυμα” μας λέει η Δήμητρα Μανώλη από τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες. Στο ίδιο μήκος κύματος κι ο Νίκος Κικάκης από τη συντονιστική επιτροπή των διαθέσιμων εκπαιδευτικών: “Οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα είμαστε εδώ ενώνοντας τις φωνές μας με όλους τους εργαζόμενους γιατί η Μέρκελ σηματοδοτεί την πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας. Ήδη αυτές τις μέρες υπογράφονται οι πρώτες απολύσεις συναδέλφων μας εδώ κι έναν αιώνα”.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν επίσης η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η Λαϊκή Αντίσταση και μια σειρά σωματεία όπως αυτό των εργαζομένων στο Βυζαντινό Μουσείο με το εντυπωσιακό πανό εμπνευσμένο από τη γνωστή ταινία Star Wars.

“Μerkel Go Home” έλεγε το πανό μπροστά από το μαζικό μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. “Η σημερινή διαδήλωση είναι μια πρώτη απάντηση στις απάτες που έχουν στήσει ο Σαμαράς με τη Μέρκελ για έξοδο στις αγορές. Μια κίνηση που μονιμοποιεί τα μνημόνια και φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες του κόσμου εμφανίζεται σαν επιτυχία. Είμαστε όμως εδώ και τους δίνουμε την απάντηση” δήλωσε ο Πάνος Γκαργκάνας, υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η διαδήλωση έφτασε μέχρι το μπλόκο της αστυνομίας κι ακολούθησε πορεία μέχρι τα Προπύλαια.