Κολωνός: Ναζιστική επίθεση

Η τοπική επιτροπή της 4ης Δημοτικής Κοινότητας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατήγγειλε την επίθεση, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωσή της ότι “οι χρυσαυγιτες, διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους της γειτονιάς της Ακ. Πλάτωνος έφθασαν στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα και τη Λένορμαν. Πίσω της άφηνε τα εμετικά τρυκ και σκισμένες αφίσες κομμάτων, οργανώσεων και δημοτικών κινήσεων της αριστεράς, πάντα κάτω από το άγρυπνο μάτι της αστυνομικής συνοδείας”.

Σαν μια πρώτη απάντηση η τοπική ΚΕΕΡΦΑ  Κολωνού-Κεραμεικού, καλεί σε ανακοίνωσή της «όλους τους αντιφασίστες, οργανώσεις, κινήσεις της αριστεράς να συμμετέχουν σε σύσκεψη την Τετάρτη 16 Απρίλη στις 6.30μμ, στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος (είσοδος από Μοναστηρίου) να συζητήσουμε τα οργανωτικά βήματα ενάντια στους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής στη γειτονιά μας».

«Οι φασίστες κατέβαιναν σαν στρατός την Πλάτωνος με συνοδεία αστυνομικών. Ενας από αυτούς που δεν ήταν μέσα στην φασιστοπαρέλαση μου έριξε μια γροθιά στο πρόσωπο. Οι αστυνομικοί που προπορεύονταν είδαν τι συνέβη, αλλά απλά γύρισαν το κεφάλι, σαν να μην συνέβη τίποτε» μας είπε ο Αλέξανδρος.