ΜΜΕ: Οι απεργοί μαζί με τις καθαρίστριες

Ακολούθησε κοινή πορεία μέχρι το υπουργείο Πολιτισμού, σε συμπαράσταση προς τους τεχνικούς του κιν/φου, των οποίων οι άδειες ασκήσεως επαγγέλματος καταργούνται από το Πολυνομοσχέδιο.

“Κατεβήκαμε στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούμε για το 'μαύρο' στην ΕΡΤ, για την απληρωσιά στα ΜΜΕ, για τις απολύσεις” μας είπε η Ειρήνη Φωτέλη, εργαζόμενη στην ΕΡΤ και υποψήφια ευρωβουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. “Οι εργαζόμενοι του Τύπου, ηλεκτρονικού κι έντυπου, που αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση, δεν είμαστε διαφορετικοί από τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Η ΠΟΕΣΥ, η ΕΣΗΕΑ και οι άλλες ενώσεις θα έπρεπε να κάνουν το βήμα να προκηρύξουν απεργία και για την 9/4, για να διαδηλώσουμε όλοι μαζί. Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του συντονισμού. Να παλέψουμε όλοι μαζί για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση, την τρόικα και την ΕΕ”.

Η διαδήλωση πολλαπλασιάστηκε σε μαζικότητα και παλμό όταν ενώθηκε με τις καθαρίστριες στο υπ.Οικονομικών. “Ο Στουρνάρας δεν δεσμεύτηκε για τίποτα” μας είπε η Δέσποινα Κωστοπούλου, καθαρίστρια του υπ.Οικ, που συμμετείχε στη συνάντηση μαζί του. “Προσπαθούσε να μας πείσει ότι μας συμπονάει κι ενδιαφέρεται για μας, αλλά δεν μπορεί να μας δώσει λύση. Είπε ότι θα μιλήσει με τη Χριστοφιλοπούλου και με το Μητσοτάκη μήπως και επαναπροσλάβει κάποιες από μας. Οι υπόλοιπες θα περάσουν μια 'επιμόρφωση', λέει, χωρίς να μας εξηγήσει τι θα σημαίνει αυτό. Υπάρχουν λέει και κάποια προγράμματα ΕΣΠΑ που δεν θελήσαμε να τα συζητήσουμε. Ξέρουμε περί τίνος πρόκειται. 5 μήνες δουλειά και μετά στο δρόμο. Εμείς απαντάμε ότι θα παραμείνουμε ενωμένες κι απαιτούμε τη δικαίωση όλων μας. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας πιο εντατικά και πιο δυναμικά. Σήμερα διαδηλώσαμε μαζί με τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Γιατί όπως λέει και το σύνθημα 'η ΕΡΤ πρέπει να μείνει ανοιχτή γιατί είναι η φωνή του κάθε αγωνιστή'. Αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα με κάθε κάμεραμαν, δημοσιογράφο και τεχνικό. Έχουμε κοινούς αγώνες. Επιβάλλεται να είμαστε όλοι αλληλέγγυοι”.