Νοσοκομεία: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

“Βρισκόμαστε σε καθημερινές κινητοποιήσεις” μας είπε ο Χρίστος Αργύρης από το Γεννηματά. “Μέχρι την Τετάρτη 9/4, μέρα γενικής απεργίας, πραγματοποιούσαμε τρίωρες στάσεις εργασίας καθημερινά με συγκεντρώσεις στο προαύλιο. Την Πέμπτη 3/4, συγκεντρωθήκαμε πάνω από 120 εργαζόμενοι και πραγματοποιήσαμε διαδήλωση μέσα στο νοσοκομείο, έχοντας μεγάλη στήριξη από τον κόσμο. Πολλοί ήταν οι συνάδελφοι που κατέβηκαν στη γενική απεργία με πιο χαρακτηριστικό κομμάτι τους τραυματιοφορείς που παρέλυσαν το νοσοκομείο. Την Παρασκευή 11/4 συμμετείχαμε στη 5ωρη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση στο υπουργείο. Συνεχίζουμε. Με τις απολύσεις των γιατρών η δερματολογική κλινική κλείνει. Την Τρίτη 15/4 θα κάνουμε γενική συνέλευση για να συζητήσουμε την κλιμάκωση”.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε μια σειρά νοσοκομεία όπως το Αγλαΐα Κυριακού, το Σισμανόγλειο, ο Αγ.Σάββας, το Παίδων Πεντέλης, το Αττικό, το ΨΝΑ, το ΨΝΘ, το νοσοκομείο της Ικαρίας κ.α.

Το ημερολόγιο της καθημερινής δράσης μας δίνει ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Αγ.Σάββα:

“Την Πέμπτη 3/4 κάναμε τη μεγαλύτερη γενική συνέλευση τα τελευταία χρόνια. Τη Δευτέρα 7/4, στα πλαίσια των καθημερινών στάσεων εργασίας, έγινε μεγάλη συγκέντρωση στο νοσοκομείο, με τη συμμετοχή φορέων κι οργανώσεων της αριστεράς. Οι καθημερινές κινητοποιήσεις οδήγησαν σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό συμμετοχής στη γενική απεργία. Την επόμενη ημέρα μαζί με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, παρεμβήκαμε στο δημ.συμβούλιο Αθήνας και καταφέραμε να περάσει ψήφισμα για να μην κλείσει ο Αγ.Σάββας. Την Τετάρτη 16/4 πάμε σε νέα γενική συνέλευση για να συζητήσουμε τη συνέχεια των κινητοποιήσεων, καθώς έχουμε τη μάχη των αξιολογήσεων του Μητσοτάκη, να γυρίσουν πίσω οι διαθέσιμοι οδηγοί, να μην κλείσουν νοσοκομεία και τμήματα, να μην μπει, όπως κυκλοφορεί τελευταία, χέρι ιδιώτη στα εργαστήρια”.

“Τα χαρτιά της διαθεσιμότητας δόθηκαν στους οδηγούς” μας λέει η Μαρία Αλιφιέρη από το Αγλ.Κυριακού. “Παρ'όλα αυτά όμως δεν είναι ληγμένο τίποτα. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πρέπει να συνεχίσουν συντονισμένα τις απεργιακές κινητοποιήσεις”.

“Από τις 8/4 οι τρείς οδηγοί του νοσοκομείου έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα” λένε οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Ικαρίας. “Έχει μείνει ένα ασθενοφόρο. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος ασθενής θα περιμένει ίσως και ώρες για να πάει το ασθενοφόρο στην περίπτωση που συμβούν παράλληλα 2 περιστατικά σε διαφορετικά μέρη του νησιού ή αν συμβεί ένα τροχαίο με πάνω από 2 τραυματίες θα πρέπει να μεταφερθούν σε δόσεις”.

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας μέσα στη Μεγάλη Βδομάδα με καθημερινές συγκεντρώσεις και συνελεύσεις, ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι του Αττικού Νοσοκομείου από τη Δευτέρα 14/4. Όπως λένε οι ίδιοι εκτός από την τραγική κατάσταση που έχουν φτάσει το νοσοκομείο, διοίκηση και Άδωνις, αφήνουν τους εργαζόμενους απλήρωτους χρωστώντας 5 μήνες εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες και απογευματινά.