Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό

Ομιλητές ήταν ο Πέτρος Κωνσταντίνου, Δημοτικός Σύμβουλος με την “Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας”, Σέμκο Μοχαμεντί, από την Επιτροπή Ιρανών Πολιτικών Προσφύγων, η Έφη Γαννιάρη, Γ.Γ. Β' ΕΛΜΕ Αθήνας και ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα με την “Αντικαπιταλιστική Ανατροπή”.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης συζητήθηκαν οι εκτιμήσεις για τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα και τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται για την αριστερά συνολικά αλλά και ιδιαίτερα για την αντικαπιταλιστική αριστερά να πάρει πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα που θα οδηγήσουν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής στην απομόνωση.

Αυτό το μήνυμα θα φέρει η συμμετοχή της ΚΕΕΡΦΑ και της Ενωσης Μεταναστών Εργατών στην φετινή διαδήλωση του Πολυτεχνείου, όπου επικεφαλής του μπλοκ θα είναι οι ιρανοί πολιτικοί πρόσφυγες που συνεχίζουν την απεργία πείνας για τη διεκδίκηση πολιτικού ασύλου.

Στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ.

Οι πρόσφυγες κλιμάκωσαν τη δράση τους την Τρίτη μεταφέροντας την απεργία πείνας στην πύλη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αντιπροσωπεία τους, συνοδευόμενη από τον Πέτρο Κωνσταντίνου, συναντήθηκε με τον υπουργό κ. Παπουτσή και απαίτησε την άμεση χορήγηση ασύλου.

Η συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου θα είναι ένας πρώτος σταθμός του αντιρατσιστικού κινήματος στην πάλη ενάντια στην κυβέρνηση που προωθεί τα μέτρα του Μνημόνιου-ΕΕ-ΔΝΤ και προσπαθεί να μετατρέψει τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την κρίση. Αυτή η πολιτική είναι που αφήνει το πρόσφορο έδαφος για τη δημαγωγία των φασιστών της Χρυσής Αυγής.

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά απέναντι σε αυτόν τον υπαρκτό κίνδυνο θα πάρει πρωτοβουλίες για να ενώσει όλη την αριστερά, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κοινότητες των μεταναστών. Η ΚΕΕΡΦΑ και η Ενωση Μεταναστών Εργατών καλούν πλατιά σύσκεψη την Πέμπτη 25 Νοέμβρη στις 7μμ στην ΕΣΗΕΑ με πρόταση για ένα μεγάλο συλλαλητήριο στα μέσα Γενάρη.