Εμπρός για νέο απεργιακό κύμα. ΜΜΕ - Οχι στις απολύσεις

Η οργή των εργαζόμενων για τη νέα ομαδική απόλυση συναδέλφων τους εκφράστηκε με την άμεση απόφασή τους, σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν την ίδια μέρα, για στάσεις εργασίας την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Νοέμβρη, διεκδικώντας παράλληλα από την ΕΣΗΕΑ και τις υπόλοιπες Ενώσεις να κλιμακώσουν τον αγώνα με απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλο τον κλάδο. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε και η παράσταση, την πρώτη μέρα της κινητοποίησης, έξω από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Τη δεύτερη ημέρα της κινητοποίησης, οι εργαζόμενοι θα κάνουν νέα συνέλευση που θα αποφασίσει τη συνέχεια του αγώνα -πρόταση της εργασιακής επιτροπής του ΔΟΛ είναι για νέες στάσεις εργασίας τις επόμενες μέρες- και αμέσως μετά να συμμετέχουν στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 2μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση αρνήθηκε να παραχωρήσει αίθουσα και η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του κτιρίου της Μιχαλακοπούλου, ήταν μαζική, με συμμετοχή και δημοσιογράφων. Οι αντιδράσεις των εργαζόμενων, που στο προηγούμενο κύμα απολύσεων είχαν απαντήσει με απεργία επτά ημερών, θορύβησαν την εργοδοσία για μια επανάληψη της απεργίας διαρκείας, των περιφρουρήσεων που καθημερινά τη συνόδευαν στην είσοδο του ΔΟΛ αλλά και την προοπτική αυτή τη φορά οι κινητοποιήσεις να απλωθούν στους δημοσιογράφους.

Απειλές

Στην προσπάθειά της να σπάσει το αγωνιστικό κλίμα με τρομοκρατία, πρακτική συνηθισμένη όλους αυτούς τους μήνες, ξεπέρασε κάθε όριο, φτάνοντας στο σημείο, διευθυντές και στελέχη να απειλήσουν με ένοπλους μπράβους δύο από τους εκπροσώπους των εργαζόμενων.

“Τα 'στελέχη' Καψής, Πεφάνης και Μεμής κάλεσαν τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων του Βήματος, συνάδελφο Τάσο Αναστασιάδη, στο γραφείο της διεύθυνσης και τον απειλούσαν βρίζοντας, γιατί 'τόλμησε' να περάσει από τα ΝΕΑ και να ενημερώσει τους συναδέλφους για τις απολύσεις και την συνέλευση που είχε προγραμματιστεί. Του ανακοίνωσαν ότι του απαγορεύουν την είσοδο στον χώρο των Νέων. Στο τέλος της 'συνάντησης' τα στελέχη έφεραν 'φουσκωτούς' για να τον πετάξουν έξω από το γραφείο του Ψυχάρη.

Αντίστοιχες απειλές δέχθηκε και το μέλος του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ και εργαζόμενος στον ΔΟΛ Παναγιώτης Σκουτέρης”, περιγράφουν στο σάιτ τους οι Financial Crimes ενώ παραθέτουν και την καταγγελία που κατέθεσαν προς τις Ενώσεις οι δύο αποδέκτες της επίθεσης και στην οποία περιγράφονται αναλυτικά τα γεγονότα.

Οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν κατάφεραν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, αντίθετα τις ενίσχυσαν. Το γεγονός αυτό ανάγκασε τη διοίκηση, που την πρώτη μέρα των στάσεων εργασίας προχώρησε σε δύο ακόμα απολύσεις, να τις ανακαλέσει λίγο μετά, μαζί με άλλες 3 απολύσεις από τις 16.

Ακόμα και αν με την κίνηση αυτή η εργοδοσία ελπίζει στο σταμάτημα του αγώνα, είναι μια σημαντική νίκη για το προσωπικό του ΔΟΛ. Ετσι πρέπει να την δουν οι εργαζόμενοι, σαν μια ανοιχτή ομολογία της εργοδοσίας ότι είναι αδύναμη μπροστά στις κινητοποιήσεις, και, όχι μόνο να μην κάνουν πίσω, αλλά να συνεχίσουν μέχρι την οριστική ανάκληση όλων των απολύσεων.

Ολοι στη συναυλία ενάντια στις απολύσεις την Τρίτη 23/11, 5μμ μπροστά στο κτίριο του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου