Εργατικό κίνημα
ΕΥΔΑΠ: Τα λεφτά να πάνε για προσλήψεις, όχι στο ΤΑΙΠΕΔ

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ ακυρώνουν τη συνέλευση των μετόχων την 1/12

Με μια επιτυχημένη κινητοποίηση των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και αλληλέγγυου κόσμου, ματαιώθηκε η γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1/12 στα κεντρικά στο Γαλάτσι. 

Ο Κώστας Λυμπέρης από το ΣΕΚΕΣ ΕΥΔΑΠ δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη: “Ματαιώσαμε τη γενική συνέλευση των μετόχων. Επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μια διαδικασία που επιβάλει το τρίτο μνημόνιο για να πάρουν τη ρευστότητα της ΕΥΔΑΠ. Εκτός από τα 33 εκατομμύρια ευρώ που έχουν ήδη πάρει και τα 20 εκατομμύρια που έχουν πάει στην τράπεζα Αττικής, άλλα 40 εκατομμύρια από τα αποθεματικά της ΕΥΔΑΠ θέλουν να τα δώσουν στους μετόχους. Δηλαδή Πόλσον, ΤΑΙΠΕΔ, τράπεζες κλπ. Πρόκειται για ένα στάδιο προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση. Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ μαζι με κομμάτια της κοινωνίας αντιδράσαμε. Τα λεφτά της ΕΥΔΑΠ πρέπει να διατεθούν για μόνιμες προσλήψεις, για επενδύσεις σε υποδομές και δίκτυα κι όχι να χαριστούν στους τραπεζίτες και το ΤΑΙΠΕΔ. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Όποια προσπάθεια και να κάνουν για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ δεν πρόκειται να τους περάσει”. 

Η αρχική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχε καλέσει η ομοσπονδία των εργαζομένων μετατράπηκε σε κατάληψη του χώρου που θα γινόταν η συνέλευση. Μάλιστα η διοίκηση μέσω του διευθύνοντος συμβούλου είχε το θράσος να επιχειρήσει να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν ότι όση ώρα ο διευθύνων σύμβουλος τους διαβεβαίωνε ότι η γενική συνέλευση οδηγούταν σε αναβολή, στο δεύτερο όροφο ο πρόεδρος το Δ.Σ μαζί με τους εκπροσώπους του υπ.Οικονομικών και του ΤΑΙΠΕΔ, επιχειρούσαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία. Οι εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν την... απάτη και ανέβαλαν οριστικά τη γενική συνέλευση με νέα κατάληψη του χώρου όπου είχαν κρυφτεί οι μέτοχοι.

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ δηλώνουν σε διαρκή επαγρύπνηση κι εκτός από τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία, οργανώνουν νέα συγκέντρωση στις 23 Δεκεμβρίου, ημέρα που οι μέτοχοι θα επιχειρήσουν να επαναλάβουν τη διαδικασία. “Παίζουμε εκτός έδρας, στο ναό του κεφαλαίου, στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Λεωφ. Αθηνών 110), αφού εκεί δυστυχώς αποφάσισε η Διοίκηση να ορίσει ως χώρο διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης. Πιο συμβολικό τόπο δεν θα μπορούσαν να βρουν οι «κοινωνικά» και «υπέρ του δημοσίου» ευαίσθητοι διοικούντες μας” λέει σε ανακοίνωσή του το ΣΕΚΕΣ.