Εργατικό κίνημα
Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ: Μαζικό μήνυμα ανατροπής

Μπουρλότο σην κυβέρνηση-βαμπίρ. Το σύνθημα στο πανό των εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εκφράζει με το καλύτερο τρόπο το κλίμα που επικρατούσε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, που το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη πλημμύρισαν από διαδηλωτές. 

\r\n
\r\n
Απέτυχαν έτσι όλες οι αντίθετες μεθοδεύσεις όπως της ΕΛ.ΑΣ, που κινητοποίησε 4.000 αστυνομικούς και προχώρησε σε προσαγωγές, αλλά και οι προβοκάτσιες των μετρημένων στα δάχτυλα νεοναζί της Χρυσής Αυγής που μαζεύτηκαν κάτω από τα γραφεία τους.
\r\n
Αντίθετα, χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, νέοι, συμμετείχαν στη μεγάλη συγκέντρωση που καλούσαν το απόγευμα τα συνδικάτα στο Άγαλμα Βενιζέλου και τη διαδήλωση που ακολούθησε προς την ΔΕΘ, στέλνοντας το μήνυμα ενός καυτού απεργιακού αλλά και αντιφασιστικού φθινοπώρου στην κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων. 
\r\n
 
\r\n
Στο κέντρο της κινητοποίησης ήταν όλα τα εργατικά κομμάτια που έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Ήδη από νωρίς το απόγευμα στο απεργιακό περίπτερο που είχε στηθεί στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Τσιμισκή, άρχισαν να συγκεντρώνονται εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους.
\r\n
 
\r\n
Πρώτοι κατέφθασαν οι εργαζόμενοι στην Κόκα Κόλα, των οποίων τα εκατοντάδες κόκκινα μπαλόνια ήταν παρόντα σε όλες τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην πόλη. «Έχουμε ετοιμάσει διάφορα happening και σήμερα αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, θέλουμε να ενημερωθεί όλος ο κόσμος για το πραγματικό πρόσωπο της εταιρίας, το κλείσιμο εργοστασίων όλα τα τελευταία χρόνια και τις απολύσεις που έχουν πετάξει στο δρόμο 3.200 άτομα σε όλη τη χώρα» δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Στράτος Ναλμπαντίδης, μέλος της οργανωτικής επιτροπής αγώνα του σωματείου Kόκα Κόλα. «Κάθε μέρα βρισκόμαστε εδώ για διανομή υλικού, εδώ είναι το στέκι του αγώνα, η ΕΡΤ3, οι Σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες, θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική νίκη, μέχρι να ξαναγυρίσουμε στις δουλειές μας». 
\r\n

Ανένδοτος Αγώνας

\r\n
«Εμείς οι σχολικοί φύλακες, εδώ και δώδεκα μήνες δίνουμε έναν ανένδοτο αγώνα που συνεχίζεται, δεν αναθέτουμε την τύχη μας ούτε σε κάποιο κόμμα, ούτε στα δικαστήρια, ούτε πουθενά αλλού» μας είπε ο Μανώλης Σταθόπουλος, σχολικός φύλακας. «Την αναθέτουμε στον κόσμο, που τον ενημερώνουμε καθημερινά και ο αγώνας μας δεν είναι μοναχικός. Είμαστε εδώ με τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες, τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3, τους απεργούς της Κόκα Κόλα, τους καθηγητές». 
\r\n
 
\r\n
Σε λίγο όλοι μαζί υποδέχτηκαν το μπλοκ των εργαζομένων της ΕΡΤ και στα ΜΜΕ, στο οποίο συμμετείχαν με τα πανό τους η ΠΟΕΠΤΥΜ, η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, οι εργαζόμενοι ΕΡΤ3, η ΕΡΑ Σερρών κ.α. «Η ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά έχει ξεκινήσει, οι μέρες τους είναι λίγες και το καταλαβαίνουν και οι ίδιοι. Συνεχίζουμε τον αγώνα που είναι δύσκολος, έχουμε πεισμώσει όχι μόνο για την ανατροπή των απολύσεων, αλλά και για μια άλλη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ανοιχτή στην κοινωνία, με ενσωματωμένα τα χαρακτηριστικά από αυτόν τον πολύχρωμο αγώνα» μας είπε ο Μιχάλης Κωσταντινίδης, εργαζόμενος στην ΕΡΤ3. 
\r\n
 
\r\n
Σε λίγο από αυτό και από άλλα σημεία οι προσυγκεντρώσεις άρχισαν να καταφθάνουν και τα πανώ άρχισαν να ανοίγουν στο Αγαλμα Βενιζέλου: οι εργοδηγοί της ΔΕΗ, το Σωματείο Ορυχείων σταθμού Μεγαλούπολης, τα μαζικά μπλοκ των ταχυδρομικών της ΠΟΣΤ με κίτρινα καπέλα και σημαίες, της ΕΥΔΑΠ με γαλάζια μπαλόνια, η ΕΥΑΘ. «Οι αγώνες δεν σταματάνε αν δεν σταματήσουν οι αντεργατικές πολιτικές. Είμαστε στο δρόμο και θα είμαστε μέχρι να μας αδειάσουν την γωνιά και να φτιάξουμε μια Ελλάδα, όπως την ονειρευόμαστε εμείς» μας είπε ο Ζώης Πολυζωίδης, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΥΑΘ. 
\r\n
 
\r\n
Ανάμεσα στα πανό που διακρίναμε: του ΟΛΠ, του ΟΛΘ, της ΠΟΣ, της ΟΕΝΓΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της ΠΟΕΔΗΝ, της ΟΕΝΓΕ, των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, των Συλλόγων Εργαζομένων ΥΠΕΚΑ, ΟΕΕ-ΟΕΚ, του Συντονισμού ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες, του ΟΚΑΝΑ, των νοσοκομείων Αγίου Νικολάου Κρήτης, Αγίου Σάββα και των ψυχιατρικών νοσοκομείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης. «Μπουρλότο στην κυβέρνηση. Αυτό είναι το σημερινό μήνυμα στη ΔΕΘ. Να μην κλείσει κανένα δημόσιο νοσοκομείο. Επαρκή χρηματοδότηση, αξιοπρέπεια, όχι στην εξαθλίωση εργαζομένων και ασθενών, κάθε χρόνο φεύγουν 50 άτομα στην σύνταξη που δεν αναπληρώνονται» μας είπε η Αγάπη Ζαχαριάδου, εργαζόμενη στο ΨΝΘ που είχε ένα από τα πιο δυναμικά μπλοκ της διαδήλωσης.
\r\n
 
\r\n
«Ήρθαμε δύο πούλμαν από το Εργατικό Κέντρο Βόλου» μας είπε ο Γιάννης Γεωργιάδης εργαζόμενος στο νοσοκομείο της πόλης. «Αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει, να γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία, να υπάρξει σύγχρονος εξοπλισμός, να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του κόσμου. Καλό αγώνα σε όλους».
\r\n
Διαδήλωσαν επίσης τα μπλοκ του ΣΕΛΜΑ, του Σωματείου Τεχνικών ΟΑΣΑ, Συλλόγων Μηχανικών, του Σωματείου Εργαζομένων ΕΛΒΟ, του Σωματείου Εργαζομένων στην ΑΓΝΟ, των διαθέσιμων εκπαιδευτικών και των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, της ΕΛΜΕ Ξάνθης, των εργαζόμενων ενάντια στο κλείσιμο των ζαχαρουργίων, και αρκετών Εργατικών Κέντρων από Κατερίνη, Πέλλα, Φλώρινα, Ναυπακτία και Δωρίδα. 
\r\n
 
\r\n
«Έχουμε έρθει από το νομό Πέλλας, όλοι οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι εργαζομένων από την Περιφερειακή Ενότητα, τον Δήμο Έδεσσας, τον Δήμο Πέλλας, δάσκαλοι, καθηγητές και έχουμε ένα μοναδικό σκοπό, την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης» μας είπε ο Αντώνης Τζάκος, πρόεδρος εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. «Μόνο ενωμένα και οργανωμένα θα το πετύχουμε αυτό, το μόνο μας όπλο είναι η οργάνωση και ο συνδικαλισμός – όχι βέβαια ο εργοδοτικός και ο δεξιός συνδικαλισμός».
\r\n

Αντιφασιστικός παλμός

\r\n
Τα πανό, τα συνθήματα και τα πλακάτ της ΚΕΕΡΦΑ έδιναν τον αντιφασιστικό τόνο με το σύνθημα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί» να φωνάζεται από πολλά μπλοκ στέλνοντας το μήνυμα ότι ο αγώνας ενάντια στα μνημόνια πάει μαζί με τον αγώνα ενάντια στον φασισμό. 
\r\n
 
\r\n
«Στα ελληνικά ταχυδρομεία αργοπεθαίνουμε κάθε μέρα, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό, η κούραση είναι μεγάλη, η δουλειά δε γίνεται σωστά, εμείς υποφέρουμε τσάμπα και οι αποδοχές πάνε από το κακό στο χειρότερο, είναι ένας ευρύτερος σχεδιασμός για να μην μείνει τίποτα δημόσιο και να πάνε όλα στις πολυεθνικές. Πρέπει να γίνουμε πιο δυναμικοί» μας είπε ο Γιώργος Σταθόπουλος εργαζόμενος στα ταχυδρομεία από τη Νίκαια. «Είναι μια πόλη που έχει μαρτυρήσει, από την κατοχή ακόμα με την εκτέλεση, είναι μια παραδοσιακή αντιφασιστική γειτονιά και θεωρώ ότι μολύνεται από τα μιάσματα της Χρυσής Αυγής, δεν έπρεπε να υπάρχουν καν στη Νίκαια, είναι αμαρτία για αυτούς που έχυσαν το αίμα τους στον αντιφασιστικό αγώνα» πρόσθεσε.
\r\n
Δίπλα στα πανό της ΚΕΕΡΦΑ διαδήλωσε η Ένωση Μεταναστών Εργατών Γης Μανωλάδας, που έστειλαν το μήνυμα και από την Θεσσαλονίκη ότι θα συνεχίσουν να διεκδικούν νομιμοποίηση και όλα τα δικαιώματά τους, αλλά και η Παλαιστινιακή Κοινότητα που έστειλε μήνυμα νίκης από την Γάζα. 
\r\n
 
\r\n
Μαζική και δυναμική παρουσία είχαν οι φοιτητικοί σύλλογοι. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ από την Θεσσαλονίκη και άλλους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, αντιρατσιστικές οργανώσεις, ενώ τα μπλοκ των οργανώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΕΚ έβαζαν την αντικαπιταλιστική προοπτική με συνθήματα όπως: «διαγραφή τους χρέους οριστική είναι η απάντηση η εργατική», «κρατικοποιήσεις των τραπεζών κάτω από τον έλεγχο των εργατών», «αγώνας, ρήξη, ανατροπή η ιστορία γράφεται με ανυπακοή», «εμπρός για απεργία διαρκή».
\r\n
Συγκέντρωση και διαδήλωση πραγματοποίησε επίσης το ΠΑΜΕ από την πλατεία Αριστοτέλους. Από την Καμάρα διαδήλωσε το μπλοκ της Πρωτοβουλίας Συνδικαλιστών για μια Ανεξάρτητη Ταξική Εργατική Συγκέντρωση. Μαζικά διαδήλωσαν οι επιτροπές κατοίκων από τις Σκουριές και άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδας που ξεκίνησαν την πορεία τους από την πλατεία Αγίας Σοφίας.
\r\n
\r\n

\r\n

Σαμαράς: Κρεμασμένος από τις φούσκες Ντράγκι

\r\n
\r\n
\r\n
Πίσω από τους πανηγυρισμούς για τα «μνημόνια που τελείωσαν», το μόνο που μπόρεσε να υποσχεθεί στη ΔΕΘ ο Σαμαράς ήταν ότι θα μειώσει τον φόρο θέρμανσης κατά 30%. 
\r\n
 
\r\n
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων: «Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά 30%, όταν το 2012 αυξήθηκε 450%, μεταφράζεται σε μείωση των τιμών λιανικής κατά 7-10 λεπτά το λίτρο». Δηλαδή, ένας άνεργος που χρειάζεται, ας πούμε 500 λίτρα για να βγάλει κουτσά-στραβά τους μήνες του χειμώνα, αντί για 650 ευρώ θα ψάχνει 600 ευρώ… 
\r\n
Κατά τα άλλα, το αρχικό μέρος της ομιλίας του αφιέρωσε ο Σαμαράς για να πείσει ότι… «η Ελλάδα κοιτάει μπροστά». 
\r\n
 
\r\n
Μια ιδέα για το τι βρίσκεται «μπροστά» μάς έδωσε το άρθρο του Θανάση Κουκάκη (5/9/14) στο in.gr σχετικά με τις ανησυχίες του ΔΝΤ για τις δυνατότητες εκ μέρους της Ελλάδας να αποπληρώσει το χρέος. Το ΔΝΤ ζητάει να συγκληθεί στις 14 και 15 Νοεμβρίου στην Ουάσιγκτον Σύνοδος για το ελληνικό χρέος με τη συμμετοχή της ΕΕ, της ΕΚΤ και της Ελλάδας.
\r\n
 
\r\n
Σύμφωνα με το άρθρο: «Μόνον την περίοδο 2022-2023 η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει στο ΔΝΤ 8,8 δισ. ευρώ. Εάν δεν υπάρξουν παρεμβάσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αυτή η αποπληρωμή ενδεχομένως να μην είναι εφικτή. Αυτό διότι το 2022 εκπνέει η περίοδος χάριτος για την αποπληρωμή των τόκων των δανείων που έχουμε λάβει από την ευρωζώνη. Το έτος εκείνο θα πρέπει μόνον για τόκους να πληρώσουμε στην ευρωζώνη 22,5 δισ. ευρώ. Αν προσθέσουμε και τα δάνεια ύψους 6,2 δισ. ευρώ που ωριμάζουν εκείνη τη χρονιά (στα οποία υπολογίζονται και τα δάνεια του ΔΝΤ), η Ελλάδα θα βρεθεί να πρέπει να αποπληρώσει συνολικές υποχρεώσεις ύψους 28,7 δισ. Ευρώ», δηλαδή πάνω από 15% του σημερινού ΑΕΠ!
\r\n
 
\r\n
Αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα της εφαρμογής των μνημονιακών προγραμμάτων εις τον αιώνα τον άπαντα, μόνο και μόνο για να πληρώνονται οι τοκογλύφοι τους τόκους τους.
\r\n
Την ίδια μέρα που το in.gr δημοσίευε την είδηση για την Σύνοδο για το χρέος, οι Financial Times ξεκαθάριζαν τι σημαίνει η διαφημισμένη απόφαση του Ντράγκι να «ανοίξουν οι κάνουλες της χρηματοδότησης» εκ μέρους της ΕΚΤ και οι σχετικές υποσχέσεις «ανάπτυξης» που τις συνόδευαν. 
\r\n
 
\r\n
Η ΕΚΤ πρόκειται να δωρίσει ξανά δισεκατομμύρια ευρώ στους τραπεζίτες προκειμένου να αγοράσει από αυτούς τα λεγόμενα Asset Backed Securities δηλαδή τραπεζικά προϊόντα που «πακετάρουν» στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια, πολλά από τα οποία είναι «κόκκινα». 
\r\n

Τοξικά

\r\n
Ο Ντράγκι και οι σύμβουλοί του διαβεβαιώνουν ότι αυτού του είδους τα πακέτα που θα αγοράσει η ΕΚΤ από τις τράπεζες δεν πρόκειται να αποδειχθούν τοξικά σαν αυτά που προκάλεσαν την μεγάλη κρίση στις ΗΠΑ το 2008. «Το πρόβλημα ήταν η ποιότητα των συγκεκριμένων πακέτων και όχι η διαδικασία» τόνισε ο Ντράγκι. Στην πράξη, εκατοντάδες δις ευρώ θα δοθούν ξανά στην μαύρη τρύπα των τραπεζών, φέρνοντας αντί για «επενδύσεις και ανάπτυξη», ακόμα μια νέα τοξική φούσκα. 
\r\n
Κατά τα άλλα στην ομιλία του ο Σαμαράς ανακοίνωσε: «διεύρυνση φορολογικής βάσης» δηλαδή μεταφορά της φορολογίας στους πιο φτωχούς. «Καλύτερη αξιολόγηση» δηλαδή περισσότερες απολύσεις. «Προστασία από τους μετανάστες» δηλαδή περισσότερο ρατσισμό. Περισσότερες «επενδύσεις» δηλαδή ξεπουλήματα του δημόσιου πλούτου.
\r\n
 
\r\n
Και βέβαια, «Ειδικές Οικονομικές Ζώνες» για τους βιομήχανους, νέα ανακεφαλαίωση για τους τραπεζίτες και υποσχέσεις στους ενστόλους ότι η απόφαση του ΣτΕ να τους καταβληθούν τα αναδρομικά θα εφαρμοστεί. Όσο το επιτρέπουν οι ανάγκες του προϋπολογισμού, δηλαδή όσο θα καταφέρει ο Σαμαράς να μας βάλει να πληρώσουμε εμείς για τους τραπεζίτες, τον ΣΕΒ, την αστυνομία και τους καραβανάδες.
\r\n
\r\n

\r\n

Οργανώνουμε τους επόμενους σταθμούς

\r\n
\r\n
\r\n
Την Κυριακή 8/9 στις 12 το μεσημέρι στην ΕΔΟΘ, μία ημέρα μετά το μαζικό συλλαλητήριο της ΔΕΘ, πραγματοποιήθηκε από το ΣΕΚ η πολιτική εκδήλωση με τίτλο «H οικονομική και πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ποια είναι η απάντηση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς;». Αρκετοί εργαζόμενοι από την Θεσσαλονίκη αλλά και από την Θράκη, παρακολούθησαν την εκδήλωση με τον Τάσο Αναστασιάδη από την Εργατική Αλληλεγγύη να ανοίγει την συζήτηση. 
\r\n
«Το χθεσινό συλλαλητήριο δείχνει τις δυνατότητες της εργατικής τάξης στην Ελλάδα να οργανώσει νικηφόρους αγώνες και να βάλει ταφόπλακα στην κυβέρνηση και τ’ αφεντικά», τόνισε. 
\r\n
 
\r\n
Στην συνέχεια ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, καθώς πολλοί πήραν τον λόγο με ερωτήσεις και τοποθετήσεις. Ο Κώστας Τ. δικηγόρος, ανέφερε πως η διαδήλωση της ΔΕΘ χρειάζεται να εκφραστεί στους εργατικούς αγώνες της περιόδου και τόνισε πως ενόψει τις 18/9 η Θεσσαλονίκη χρειάζεται να οργανώσει ένα αντιφασιστικό συλλαλητήριο αντίστοιχο των διαδηλώσεων του περσινού Σεπτέμβρη και της ημέρας που δολοφονήθηκε ο Π. Φύσσας. 
\r\n
 
\r\n
Ο Γιάννης Κ. γιατρός, ανέφερε πως η διαδήλωση της ΔΕΘ έδειξε την διάθεση του κόσμου να παλέψει και την ανάγκη η αντικαπιταλιστική αριστερά να εκφράσει τους αγώνες της τάξης μέσα από το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα και την οργάνωση αυτών των αγώνων. 
\r\n

Ανοιχτά νοσοκομεία

\r\n
«Να κλείσουν τα γραφεία της Χ.Α και να μείνουν ανοιχτά τα νοσοκομεία», τόνισε η Κατερίνα εργαζόμενη στο ψυχιατρείο, ενημερώνοντας ότι παλεύουν μέσα από την επιτροπή αγώνα να βγάλουν απεργιακή κινητοποίηση στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 18/9. Τέλος ο Βαγγέλης από την Αλεξανδρούπολη εργαζόμενος με μπλοκάκι σε νοσοκομείο, ρώτησε πώς μπορούν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν με πεντάμηνες συμβάσεις και μπλοκάκια να οργανωθούν και να παλέψουν μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες εργασίας. 
\r\n
 
\r\n
Επόμενοι σταθμοί: Η πανελλαδική συνέλευση από το Συντονισμό ενάντια στα κλεισίματα και τις απολύσεις στις 28/9 στην Αθήνα - στην Θεσσαλονίκη είχε καλεστεί μια πρώτη συνέλευση του Συντονισμού στο δρόμο για την πανελλαδική συνέλευση την Τρίτη 9/9 στις 7.30μμ στην ΕΡΤ 3. Ενώ αντίστοιχα, στο αντιφασιστικό μέτωπο μέσα στην εβδομάδα οργανώνονται στην Θεσσαλονικη σε κάθε γειτονιά, αντιφασιστικές συνελεύσεις της ΚΕΕΡΦΑ ενόψει τις 18/9. 
\r\n
Αλεξάνδρα Σιαφάκα
\r\n
\r\n

Ελμπάτα Μοχάμεντ, Παλαιστινιακή Παροικία 
\r\n
\r\n
 
\r\n
«Το μήνυμα που φέρνει σε αυτήν την συγκέντρωση η παρουσία μας είναι ότι οι λαοί θα νικήσουν. Ο λαός της Γάζας πολέμησε επί 52 μέρες ένα στρατό εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μέσα, κι όμως νίκησε, μας κατέστρεψαν, αλλά θα τα ξαναχτίσουμε, οι ψυχές μας δεν καταστράφηκαν».
\r\n
\r\n

Αναστασία Γιαννοπούλου, διαθέσιμη εκπαιδευτικός
\r\n
\r\n
 
\r\n
«Ο αγώνας μας είναι σε κρίσιμο σημείο. 14 μήνες μετά, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση των συναδέλφων που βγήκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ 85 συνάδελφοι από τις 22 Μάρτη δεν πληρώνονται. Όλα είναι σε εκκρεμότητα, υπάρχει μια πολιτική που θέλει να δώσει την τεχνική εκπαίδευση δωράκι στους ιδιωτικούς σχολάρχες και ούτε ο καινούργιος υπουργός έχει διάθεση να πάει κόντρα σε αυτήν»
\r\n
\r\n

Άννα Μαρία Ζούμπου, καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών
\r\n
\r\n
 
\r\n
“Ήρθαμε να διαδηλώσουμε εδώ σήμερα στο μεγάλο συλλαλητήριο. Όσο και να μας φοβίζουν με τις κλητεύσεις που έχουν στείλει στις συναδέλφισσες, εμείς θα μείνουμε στον δρόμο μέχρι να πάρουμε την δουλειά μας πίσω».
\r\n