Εργατικό κίνημα
28 Σεπτέμβρη: Συντονισμός και αλληλεγγύη

Εξορμήσεις για την οργάνωση της Πανελλαδικής Συνέλευσης

\r\n
\r\n
TΕΤΑΡΤΗ 10/9 
\r\n
Νοσοκομείο Γεννηματά 9πμ
\r\n
Νοσοκομείο Aγλαΐα Κυριακού 9πμ
\r\n
Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης 9πμ
\r\n
Νοσοκομείο Αγία Όλγα 9πμ 
\r\n
ΠΕΜΠΤΗ 11/9
\r\n
Δήμος Αγίας Παρασκευής 8πμ
\r\n
Δήμος Γλυφάδας 10.30πμ
\r\n
ΜΕΤΡΟ Σεπόλια 11πμ
\r\n
Δήμος Κερατσινίου (χώροι πρασίνου και Δημαρχείο) 7πμ
\r\n
Νοσοκομείο Άγιος Σάββας 12μ
\r\n
Ελευθεροτυπία 6.30μμ
\r\n
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/9
\r\n
ΙΝΤΡΑΚΟΜ 8πμ
\r\n
Θριάσιο Νοσοκομείο 9πμ
\r\n
ΟΣΕ (Καρόλου) 10πμ
\r\n
Εφημερίδα των Συντακτών 5μμ
\r\n
ΔΕΥΤΕΡΑ 15/9
\r\n
Αττικό Νοσοκομείο 9πμ
\r\n
Δήμος Βριλησσίων 1.30μμ
\r\n
ΤΡΙΤΗ 16/9
\r\n
Αρχείο Εθνικής 11πμ
\r\n
Βιβλιοσυνεργατική 1μμ
\r\n
ΤΕΤΑΡΤΗ 17/9
\r\n
Νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού 9πμ
\r\n
ΠΕΜΠΤΗ 18/9 
\r\n
Ογκολογικό Νοσοκομείο 9πμ
\r\n
Νοσοκομείο Αγία Όλγα 9πμ
\r\n
\r\n

Κλιμακώνονται οι προετοιμασίες για την Πανελλαδική Συνέλευση του Συντονισμού ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες μετά την μεγάλη εργατική, αντικυβερνητική διαδήλωση στο πλαίσιο της ΔΕΘ. 
\r\n
\r\n
Η Συνέλευση θα γίνει στις 28 Σεπτέμβρη στις 11πμ και θα φιλοξενηθεί στο χώρο της Πανηπειρωτικής (Κλεισθένους 15, πίσω από το Δημαρχείο της Αθήνας). Σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωσή της έχει οριστεί για την Πέμπτη στις 6.30μμ στο Αμφιθέατρο του Αγίου Σάββα. 
\r\n
 
\r\n
H Συνέλευση είναι χωρισμένη σε δύο μέρη. Η πρώτη συζήτηση θα γίνει 11πμ με 2μμ με θέμα «Η εργατική αντίσταση μπορεί να νικήσει». Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι και ο Μιχάλης Γρηγοράκος, από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Σωματείου Εργαζόμενων στην Cosco που θα μεταφέρει την εικόνα από την «άγρια απεργία» στο Λιμάνι μέσα στο καλοκαίρι.
\r\n
Η δεύτερη συζήτηση θα γίνει 2.30μμ με 4μμ με θέμα «Ο Συντονισμός ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες και η συνέχεια των πρωτοβουλιών». 
\r\n

Ξεκίνησε το μπλογκ, πυκνώνουν οι εξορμήσεις

\r\n
Παράλληλα, ξεκίνησε να λειτουργεί το μπλογκ του Συντονισμού, όπου έχουν ήδη ανέβει παλιότερες ανακοινώσεις και υλικό από τις δράσεις του προηγούμενου διαστήματος. Μπορείτε να το επισκεφτείτε πληκτρολογώντας http://syntonismoskd.blogspot.gr/. Ακόμα, πυκνώνουν οι εξορμήσεις και οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς για να υπάρξει μαζική συμμετοχή από εργαζόμενους, επιτροπές αγώνα και σωματεία. Δείτε στις διπλανές στήλες μια πρώτη λίστα από τους χώρους που θα επισκεφτούν οι εργαζόμενοι του Συντονισμού. 
\r\n
 
\r\n
Μέχρι την Συνέλευση υπάρχουν δύο μεγάλοι σταθμοί για τη δράση του Συντονισμού. Ο πρώτος είναι η συνέχιση της συμπαράστασης στις Καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και η συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα υπάρχει στις 23 Σεπτέμβρη όταν και θα αποφανθεί ο Άρειος Πάγος σε σχέση με την προσφυγή του υπουργείου για την πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε τις εργαζόμενες. 
\r\n
Ο δεύτερος σταθμός είναι ο γύρος των γενικών συνελεύσεων που θα πραγματοποιηθεί σε κάθε ΕΛΜΕ από τις 22 έως τις 26 Σεπτέμβρη και στους συλλόγους δασκάλων από 23-28/9, όπου θα υπάρξει παρέμβαση του Συντονισμού. 
\r\n
 
\r\n
Όπως τονίζεται και στην ανακοίνωση-κάλεσμα για την Συνέλευση το φθινόπωρο αναμένεται «καυτό» αφού όλες οι μάχες με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου συνεχίζονται. Αυτό που θα καθορίσει αν θα ναι νικηφόρα η εξέλιξη για τους εργαζόμενους είναι ο συντονισμός όλων των κομματιών που παλεύουν, η αλληλεγγύη σε όποιον αγώνα ξεσπάει κι η απεργιακή κλιμάκωση μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων, για να ξαναπάρουν πίσω οι εργαζόμενοι ότι τους ανήκει.
\r\n
\r\n

\r\n

“Όχι μόνοι μας”

\r\n
\r\n
\r\n
Οι Σχολικοί Φύλακες παλεύουμε εδώ και ένα χρόνο ασταμάτητα, από τις 23 Ιουλίου που βγήκαμε σε διαθεσιμότητα. Βρισκόμαστε στο δρόμο για τις δουλειές, τη ζωή και την αξιοπρέπεια μας. Όχι μόνοι μας, συντονισμένοι και με άλλους κλάδους εργαζόμενων που πλήττονται από τα βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης που δεν στοχεύει στον εξορθολογισμό του δημοσίου όπως μας λένε. Έχει μόνο στόχο να πιάσει τους αριθμούς που έχουν υποσχεθεί στους δανειστές αγνοώντας ότι πρόκειται για ανθρώπινες ζωές. 
\r\n
 
\r\n
Ο αγώνας που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται έχει ως σταθμό ζωτικής σημασίας τις 28 Σεπτέμβρη και την Πανελλαδική Συνέλευση του Συντονισμού ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες για να συζητήσουμε, να συντονίσουμε και να οργανώσουμε τις περαιτέρω δράσεις μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, αλλά και του ιδιωτικού να συμμετέχουν στη συνέλευση. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, δεν δίνουμε μάχη για ένα κλάδο, αλλά για όλη την κοινωνία. 
\r\n
 
\r\n
Σταματία Τσουμέα, Σχολικός Φύλακας, Πρόεδρος του Συλλόγου Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων Ελλάδας
\r\n