Εργατικό κίνημα
ΕΡΤ3: Μαζική συνέλευση

“Πολύ σκληρός για να πεθάνει, και πολύ φωτεινός για να αγνοηθεί” χαρακτηρίστηκε ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ, στη μαζική, παρά την καταρρακτώδη βροχή, συνέλευση που πραγματοποίησαν από κοινού εργαζόμενοι της ΕΡΤ κι αλληλέγγυοι, στο κτίριο της ΕΡΤ3, την Τρίτη 2/9.
\r\n
\r\n
 
\r\n
Πρακτικά ζητήματα λειτουργίας, η οικονομική ενίσχυση του αγώνα, οι κινητοποιήσεις της ΔΕΘ, η συνδιαμόρφωση του προγράμματος και η συγκρότηση μιας κοινής συλλογικότητας εργαζόμενων κι αλληλέγγυων ήταν μεταξύ άλλων τα ζητήματα που συζητήθηκαν.
\r\n
“Είναι ένα καινούργιο στοιχείο του αγώνα” μας λέει ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, εργαζόμενος στην ΕΡΤ3. “Θέλοντας να βγούμε με πιο συγκεκριμένο τρόπο έξω στην κοινωνία, δημιουργήσαμε μαζί με αλληλέγγυους μια συλλογικότητα η οποία θα συντονίζει και θα προχωράει τα κοινά μας βήματα και δράσεις στην πόλη αλλά που θα βρίσκουν χώρο και στο πρόγραμμα της ΕΡΤ3. Να υπάρχει δηλαδή διάλογος, γνώμες και πρακτικές προτάσεις για το πρόγραμμα που εκπέμπουμε”. 
\r\n
 
\r\n
Χαρακτηριστική ήταν, όπως φάνηκε για μία ακόμη φορά στη συνέλευση, η σύνδεση του αγώνα της ΕΡΤ, με όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους της Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των οποίων παρευρέθηκαν στη συνέλευση, αλλά και διεθνώς, καθώς μεταδόθηκαν πλήθος βιντεοσκοπημένων αγωνιστικών χαιρετισμών και μηνυμάτων συμπαράστασης από όλη την Ευρώπη.
\r\n
Σύσκεψη στο χώρο της ΕΡΤ3, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΠΟΕΣΥ και την Κυριακή 7/9, μια μέρα μετά τη μαζική παρουσία των εργαζομένων της ΕΡΤ, στη διαδήλωση της ΔΕΘ. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή εργαζομένων της ΕΡΤ από την Αθήνα, εκπροσώπων των συνδικαλιστικών ενώσεων του Τύπου και πολλών συμπαραστατών. 
\r\n
\r\n

Οικονομική ενίσχυση

\r\n
\r\n
Όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΣΥ, στη σύσκεψη συμφωνήθηκε η ενίσχυση του δημοσιογραφικού δυναμικού της ΕΡΤ3 προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος, η οικονομική ενίσχυση των αγωνιζομένων εργαζομένων της ΕΡΤ από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες των ΜΜΕ, καθώς και η διεύρυνση των νομικών κινήσεων και των προσφυγών κατά της κυβερνητικής απόφασης για κλείσιμο της ΕΡΤ, ιδιαίτερα μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις παρατυπιών που αφορούν τη ΝΕΡΙΤ. 
\r\n
Νέα πανελλαδική συνέλευση εργαζομένων ΕΡΤ θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Σεπτεμβρίου.
\r\n