Κυβέρνηση μαύρης συναίνεσης

Ισχυρίζονται οι απολογητές της πρωτοβουλίας ότι η εισροή «λαθρο»μεταναστών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, το ίδιο και η οργή των «αγανακτισμένων» πολιτών στις υποβαθμισμένες συνοικίες. Λένε πολλαπλά ψέματα.

Οι προετοιμασίες για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών και συνολικά για το πακέτο Παπουτσή είχαν ξεκινήσει  εδώ και χρόνια, επί υπουργίας Προκόπη Παυλόπουλου. Δεν τις πυροδότησε καμιά «έξαρση του κύματος παράνομα εισερχομένων». Εδώ και είκοσι χρόνια, από τότε που κυβερνούσε ο Μητσοτάκης και ψήφισε το σχετικό νόμο, μόνο «παράνομα» και «λαθραία» μπαίνουν όλοι οι κατατρεγμένοι, παλιότερα από την Αλβανία, τελευταία από τα σύνορα με την Τουρκία. Γι’ αυτό άλλωστε χρειάστηκαν διαδικασίες «νομιμοποίησης» των μεταναστών ξανά και ξανά όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό που αλλάζει σήμερα είναι η κυβερνητική πολιτική που κλιμακώνει τον επίσημο ρατσισμό κλείνοντας όχι μόνο τα σύνορα με τη Φρόντεξ και τον Φράχτη αλλά και τις όποιες διαδικασίες νομιμοποίησης.

Ψέμα είναι επίσης ότι η στροφή αυτή γίνεται κάτω από την πίεση της «κοινής γνώμης». Πρόσφατες είναι οι εκλογές στο Δήμο της Αθήνας όπου ο απερχόμενος Δήμαρχος και κοινός υποψήφιος ΝΔ και ΛΑΟΣ Ν. Κακλαμάνης ποντάρησε ακριβώς στο χαρτί των «αγανακτισμένων» και έχασε από τον πρώην Συνήγορο του Πολίτη, που εμφανίστηκε ανθρωπιστής και φωτισμένος. Το ίδιο έγινε στη Θεσσαλονίκη όπου ο Μητροπολίτης Άνθιμος που τώρα πρωτοστατεί υπέρ του Φράχτη απέτυχε στην προσπάθεια να αποτρέψει την εκλογή Μπουτάρη που επίσης εμφανίστηκε ανθρωπιστής και ανοιχτός.

Σκοπιμότητες

Η ρατσιστική πρωτοβουλία Παπουτσή λογοδοτεί σε άλλες πολιτικές σκοπιμότητες. Προσπαθεί να χτίσει ένα μαύρο μέτωπο συναίνεσης ενάντια στο εργατικό κίνημα και την Αριστερά. Ξαφνικά, με τον Φράχτη και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης βρέθηκε το θέμα πάνω στο οποίο η ΝΔ του Σαμαρά που παρίστανε ότι βρίσκεται στο «αντιμνημονιακό» στρατόπεδο συμπλέει με την κυβέρνηση. Το ΛΑΟΣ που υφίσταται τη φθορά της σύμπλευσης με το Μνημόνιο βρίσκει επίσης την ευκαιρία να αναστυλώσει το ρόλο του σαν κυβερνητικό δεκανίκι αναφωνώντας «εμείς τα λέγαμε»!

Την ίδια σκοπιμότητα υπηρετούν και οι συνεχείς προκλητικές επιθέσεις του Πάγκαλου στους «κοπρίτες» του δημόσιου τομέα.

Η εργατική αντίσταση που ξεδιπλώθηκε ενάντια στα μέτρα Παπανδρέου-Τρόικας όλη την περασμένη χρονιά έχει αρχίσει να δημιουργεί ένα μαζικό αριστερόστροφο ρεύμα, όπως φάνηκε και στις τοπικές εκλογές. Αυτό το ρεύμα βάζουν στόχο να αναστρέψουν τα ρατσιστικά μέτρα του Παπουτσή. Την πιο κυνική περιγραφή την έδωσε ο σχολιαστής των Νέων Δ. Μητρόπουλος στη στήλη του το Σάββατο 8 Γενάρη:

«Η κυβέρνηση Παπανδρέου μπήκε στο 2011 με το δεξί. Οι πολιτικές πρωτοβουλίες για τη μετανάστευση και το ιστορικό κέντρο της Αθήνας προεξοφλούν δεξιά στροφή του εκλογικού σώματος τα προσεχή χρόνια. Το «Τείχος» του Έβρου αλλά και ο συντονιστικός ρόλος του υπουργείου Εσωτερικών στην υπόθεση της διάσωσης της πρωτεύουσας επιβεβαιώνουν ότι το κυβερνητικό σχήμα δεν είναι καράβι-φάντασμα χαμένο στην ομίχλη του Μνημόνιου. Το πλήρωμα -ή τέλος πάντων ένα μέρος του- είναι ακόμη ζωντανό.»

Είναι γελασμένοι οι καπεταναίοι αυτού του στοιχειωμένου κυβερνητικού καραβιού. Η μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία των εργαζόμενων που εξοργίζεται με την απόφασή τους να δώσουν το τιμόνι στο ΔΝΤ δεν θα γίνει λιγότερο θυμωμένη βλέποντας να ανεβαίνουν στη γέφυρα οι Καρατζαφέρηδες και οι Μιχαλολιάκοι. Αντίθετα, ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι που είχαν ελπίδες (αυταπάτες πιο σωστά) ότι το ΠΑΣΟΚ είναι προοδευτικό κόμμα θα στραφούν προς την Αριστερά. Και μαζί, ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, θα γκρεμίσουμε τους φράχτες της μαύρης συναίνεσης υψώνοντας την κραυγή: Απελάστε την Τρόικα, όχι τους μετανάστες.