ΑΔΕΔΥ - Παναττική στάση και συγκέντρωση στον Άρειο Πάγο

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στο Δήμο Αθήνας. “Κάθε δυο μέρες υπάρχει και κάποια δικαστική υπόθεση σχετικά με τους συμβασιούχους του Δήμου της Αθήνας. Οι συμβασιούχοι ξεπερνάνε τους 2.500 και ανά ομάδες των 300 ανάλογα και με την εργασιακή τους κατάσταση έχουν καταθέσει αγωγές ενάντια στο Δήμο που θέλει να τους απολύσει”, τονίζει μιλώντας στην Ε.Α. η Σταυρούλα Λιούτα μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κινητοποίησης των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ (Δήμος Αθηναίων Επιχείρηση Μηχανογράφησης) που συγκεντρώθηκαν την Τρίτη 11/1 έξω από τα δικαστήρια στην Ευελπίδων αφού εκδικαζόταν η πρώτη αγωγή σχετικά με την προσωρινή διαταγή για την πληρωμή τους όσο ακόμα θα βρίσκονται στο δήμο. Παρά την θετική στάση που είχε κρατήσει ο νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θ. Λιβάνιος κατά την συνάντηση της Δευτέρας στην οποία εξήρε την δουλειά μας και τόνισε πως πράγματι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, την ημέρα της δίκης παρουσιάστηκαν οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου ενάντια στις προσφυγές των εργαζόμενων. Αμέσως κινητοποιήθηκαν, τόσο ο Πέτρος Κωνσταντίνου όσο και η Ελένη Πορτάλιου, που ήταν παρόντες και προσπάθησαν να επικοινωνήσουν απ' ευθείας με τον νέο Δήμαρχο Καμίνη για να αποσύρει τους συμβούλους του”.

“Στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Αθήνας, μετά από έντονη και πιεστική παρέμβασή μας, ο Καμίνης δεσμεύτηκε πως δεν θα χρησιμοποιούσε τις νομικές υπηρεσίες του Δήμου ενάντια στους εργαζόμενους. Παρόλα αυτά την ώρα της δίκης κατέφθασαν οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου. Αμέσως προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον δήμαρχο για να του κάνουμε σαφές πως δεν μπορεί άλλα να λέει στο δημοτικό συμβούλιο και άλλα να πράττει» τόνισε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Δημοτικός Σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου. “Ο Δήμαρχος τελικά υπαναχώρησε, οι νομικοί του σύμβουλοι δεν μπήκαν μέσα και η προσωρινή διαταγή κρίθηκε υπέρ των εργαζόμενων που θα συνεχίσουν να πληρώνονται”.

“Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση -μικρή νίκη θα τολμήσω να την πω- αφού για εμάς η συνέχιση της πληρωμής μας ήταν και παραμένει ζήτημα επιβίωσης” τονίζει η Σταυρούλα Λιούτα η οποία μαζί με τους 142 συναδέλφους της από την Επιχείρηση Μηχανοργάνωσης βρίσκονται όμηροι των συμβάσεων έργου από το 2003.