Και οι Πανεπιστημιακοί

Το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συντονισμού για το Πανεπιστημιακό Κίνημα αναφέρει για τη σημερινή στάση της ΠΟΣΔΕΠ: «απέναντι σε αυτή την ιστορικών διαστάσεων επίθεση η σημερινή πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΟΣΔΕΠ (ΚΙΠΑΝ-ΑΡΜΕ) έχει κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την εμπέδωση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και για να παροπλίσει τον κλάδο. Είναι αυτή η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ που κατήγγειλε τους αγώνες και τις θέσεις της προηγούμενης αγωνιστικής ηγεσίας του κλάδου και στήριξε ουσιαστικά τις «μεταρρυθμίσεις» Γιαννάκου, που αρνήθηκε την αγωνιστική απάντηση σε θεσμικά πραξικοπήματα, όπως η νομιμοποίηση των ιδιωτικών κολεγίων, που απέφυγε συστηματικά να πάρει θέση ενάντια στο Μνημόνιο…».

Από τη μεριά τους οι εκπαιδευτικοί του Δικτύου υποστηρίζουν ότι: «η πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να συνεχίσει να απαιτεί την άμεση απόσυρση του κειμένου «διαβούλευσης».

• Να πούμε καθαρά ότι κανένας διάλογος και καμιά διαβούλευση δεν μπορεί να γίνει με αυτούς που επέβαλαν εργασιακό μεσαίωνα στους εργαζόμενους και που επιχειρούν την πλήρη κατεδάφιση της δημόσιας και δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης.

• Να προβάλουμε ξανά τις διεκδικήσεις που το Πανεπιστημιακό κίνημα έχει διαμορφώσει μέσα από τους αγώνες του τα προηγούμενα χρόνια ενάντια στην αναθεώρηση του Άρθρου 16 και τον «Νόμο-Γιαννάκου». Να απαιτήσουμε την ανατροπή όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων των τελευταίων ετών. Για δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι του κεφαλαίου.

• Να επιμείνουμε στη συμπόρευση με το φοιτητικό κίνημα, όλους τους εκπαιδευτικούς, τη νεολαία και τους εργαζομένους, το εργατικό κίνημα και να επιλέξουμε τον κοινό αγώνα για την ανατροπή συνολικά της πολιτικής του Μνημονίου».