Απεργιακό Κίνημα
Πρώτη δύναμη η “Γαλέρα” στο Αττικό

Πρώτη δύναμη στις εκλογές του νοσοκομείου Αττικό βγήκε η Αγωνιστική Κίνηση Εργαζόμενων «Γαλέρα» στις εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου. 
 
Συνολικά ψήφισαν 596 εργαζόμενοι, τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 579, με 10 λευκά και 7 άκυρα. Η «Γαλέρα» πήρε 195 ψήφους και κατέλαβε 4 έδρες, η ΑΝΑΣΑ (Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συσπείρωση) 151 ψήφους και 3 έδρες, η ΑΝΑΝΥΨΗ (Ανεξάρτητο Ανανεωτικό Υγειονομικό Ψηφοδέλτιο) 135 ψήφους και 2 έδρες και η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (ΠΑΜΕ) πήρε 98 ψήφους και 2 έδρες. 
Από τη «Γαλέρα» στο ΔΣ εκλέγονται: ο Μιχάλης Ρίζος, ο Σπύρος Στάϊκος, ο Σωτήρης Παρασκευάς και ο Νίκος Κραβαρίτης. 
 
Ο Σπύρος Στάικος, μέλος του «Νυστεριού» και του ΣΕΚ μας έστειλε την παρακάτω ανταπόκριση: «Το σωματείο στο Αττικό από το 2009, μετά από μαζικούς αγώνες γιατρών και όλου του υπόλοιπου προσωπικού, είχε περιθωριοποιήσει (μέχρι εξαφάνισης το 2012) τις «κυβερνητικές» δυνάμεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ με ένα ανεξάρτητο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο. Η νέα κατάσταση με αριστερό μνημόνιο έδωσε την ευκαιρία να προσπαθήσουν οι εξαφανισμένοι από τη ζωή του σωματείου μαζί με τους προϊστάμενους (και πιέσεις) να το πάρουν στα χέρια τους. Η «Γαλέρα» δημιουργήθηκε από αριστερούς αγωνιστές με στόχο να υπάρχει απάντηση στη νέα πολιτική κατάσταση, την επίθεση στο ΕΣΥ, τη διάλυση του νοσοκομείου μας, για την ανασυγκρότηση της ελπίδας και της δράσης του σωματείου, πέρα από ατομικές ενέργειες χωρίς σύνδεση, και με το πρόγραμμά μας πήραμε 4 έδρες (1η δύναμη) στο νέο 15μελές ΔΣ».