Αντιφασιστικό κίνημα
Αντιφασιστική διαδήλωση στο Ν. Ηράκλειο 1η Νοέμβρη

Αντιφασιστική διαδήλωση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 01/11 στις 5 μμ στην πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου ύστερα από σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23/10.
 
Η αντιφασιστική διαδήλωση είναι η απάντηση στην επανεμφάνιση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, με αφορμή την συγκέντρωση μίσους που ετοιμάζουν την ίδια μέρα στη Λ. Ηρακλείου με ομιλητή τον υπόδικο φύρερ Μιχαλολιάκο. 
 
Η σύσκεψη ήταν πρωτοβουλία του τοπικού δημοτικού σχήματος «Ρήξη και Ανατροπή» και ανταποκρίθηκαν πήραν μέρος αντιπροσωπείες από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου, την τοπική ΕΛΜΕ, την Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας, το δημοτικό σχήμα Ν. Ιωνίας: "Εκτός Σχεδίου", την ΚΕΕΡΦΑ, την ΛΑΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και παρατηρητής από την ΟΡΜΑ.
 
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ομόφωνα ότι η «γιορτή μίσους» της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, με ομιλητή τον Μιχαλολιάκο, που ήδη έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Έτσι, αποφασίστηκε η διοργάνωση μεγάλης συγκέντρωσης και διαδήλωσης με κοινή αφίσα και κοινές προπαγανδιστικές δράσεις για την προβολή της. 
 
Στο Ηράκλειο υπάρχει μεγάλη αντιφασιστική παράδοση. Με συνεχείς διαδηλώσεις έκλεισαν τα γραφεία της ΧΑ και σε κάθε προσπάθεια εμφάνισής της το αντιφασιστικό κίνημα ήταν παρών.