Νέα από τους χώρους
Aπεργία διαρκείας στου Ζούρα

Σε απεργία διαρκείας βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων Ζούρα αφού παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούνιο. Την Πέμπτη 26/11 βρέθηκαν στο υπουργείο Εργασίας (την ίδια ώρα με τους πενταμηνίτες των Δήμων) διεκδικώντας να δοθεί λύση. 
 
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Απεργούμε από τις 14 Νοεμβρίου 2015 με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων που έγινε τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας. Η απόφασή μας αυτή ήρθε μετά από πολλές δεσμεύσεις της εργοδοσίας που δεν τηρήθηκαν, ότι θα ικανοποιήσει κάποια αιτήματα.
 
Διεκδικούμε: Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα για Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και επίδομα αδείας 2015. Να ανακληθούν οι απολύσεις. Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας για να μη δουλεύουμε με το ΧΑΡΟ πάνω από τα κεφάλια μας. Χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας. Να υπογραφεί η επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Επαναφορά των δρομολογίων των λεωφορείων στο τμήμα του σφαγείου και ικανοποίηση των ιδιαίτερων αιτημάτων για κάθε τμήμα.
 
Μέχρι σήμερα η εργοδοσία προσπαθεί με όλα τα μέσα να σπάσει την απεργία μας. Έχουν γίνει 3 φορές συλλήψεις, έχουμε δεχτεί μηνύσεις, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με σωματώδεις «αγνώστους» εκ των οποίων μάλιστα ο ένας οπλοφορούσε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής, τα ΜΑΤ, την ΟΠΚΕ. Σε άλλες περιπτώσεις, ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν έχει πάρει δεκάρα, η εργοδοσία έχει πληρώσει σε συγκεκριμένους συναδέλφους έναν, δύο, τρείς μισθούς ώστε να μπουν για δουλειά. Σε άλλες πάλι περιπτώσεις έχει τρομοκρατήσει συναδέλφους και τους έχει βάλει για δουλειά με τον φόβο της απόλυσης».
 
Επίσης, καλούν όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους να δείξουν την ταξική τους αλληλεγγύη. «Καλούμε όλη την εργατική τάξη και το λαό, πρώτα και κύρια τους συνδικαλιστικούς φορείς να δείξουν εργατική – ταξική αλληλεγγύη με κάθε τρόπο στον πολυήμερο αγώνα μας για να είναι νικηφόρος. Για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του σωματείου μας και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών (210 5221137). Για κατάθεση χρημάτων ο αριθμός λογαριασμού του σωματείου μας είναι στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας GR7301104880000048800159971.
Ένας για όλους και όλοι για έναν!».