Εργατικό κίνημα
Όχι άλλη αναμονή

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του συνδικαλιστικού έντυπου για τις συγκοινωνίες Κόκκινη Γραμμή με κεντρικό τίτλο: “Η ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών δεν θα περάσει – Απεργιακή κλιμάκωση ΤΩΡΑ”.
 
Στο κεντρικό άρθρο αφού εξηγείται γιατί μετά τις στάσεις εργασίας είναι αναγκαίο να περάσουμε σε κλιμάκωση με 48ωρες επαναλαμβανόμενες, αναδεικνύεται η σημασία της σύνδεσης των αγώνων στις συγκοινωνίες με τα υπόλοιπα κομμάτια που βγαίνουν σε κινητοποιήσεις. Μαζί με τα λιμάνια που συνεχίζουν, τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και την εκπαίδευση στις 8/6 που ανάγκασαν την ΑΔΕΔΥ να βγάλει πανελλαδική στάση εργασίας, τους εργαζόμενους του ΟΣΕ που ξεκινάνε απεργιακό πρόγραμμα από τις 10 Ιούνη.
 
Τονίζεται με έμφαση πως η αναμονή με δικαιολογία τις συλλογικές συμβάσεις είναι λάθος. Η μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση πρέπει να ξεκινήσει ΤΩΡΑ.
 
Κόκκινη Γραμμή
Σημαντική είναι η ενημέρωση που προσφέρει η Κόκκινη Γραμμή σε σχέση με το Συντονιστικό των 8 σωματείων της ΣΤΑΣΥ και τις προσπάθειες διαφόρων συνδικαλιστών να αναστρέψουν το αγωνιστικό πνεύμα των συνελεύσεων της προηγούμενης βδομάδας (26/5).
 
Ακόμα σημαντικότερη είναι η επεξήγηση σε ζητήματα όπως το “Τι είναι το υπερταμείο;”, απαντήσεις σε σχέση με την προπαγάνδα της κυβέρνησης σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, ποιοι οργανισμοί, ποιες ΔΕΚΟ βγαίνουν στο σφυρί κλπ.
 
Το πιο σημαντικό απ' όλα όμως είναι πως η Κόκκινη Γραμμή είναι ένα εργαλείο οργάνωσης του αγώνα. “Πρέπει να πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας”, τονίζεται στο 4σέλιδο που ήδη μοιράζεται στις πύλες των αμαξοστάσιων διεκδικώντας την συντονισμένη απεργιακή κλιμάκωση διαρκείας σε όλα τα ΜΜΜ για να πάρουν πίσω τις ιδιωτικοποιήσεις και ολόκληρο το νόμο, να σταματήσει η αποπληρωμή χρεών που οδηγεί στα ξεπουλήματα, για να πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους και τη λειτουργία των συγκοινωνιών.