Εργατικό κίνημα
Athens Ledra: “Αγωνιζόμαστε”

Περιφρούρηση των εργαζομένων του Athens Ledra στην είσοδο του ξενοδοχείου

Σε επίσχεση εργασίας από τις 30/5 με συνεχή περιφρούρηση του ξενοδοχείου του και σε συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Athens Ledra, διεκδικώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, μετά το ξαφνικό λουκέτο που αποφάσισε η εργοδοσία. Δεν πρόκειται για κανένα μικρό ξενοδοχείο. Ανήκει στον όμιλο του εταιριών Παρασκευαΐδη που έχει τεράστια δραστηριότητα και κέρδη. 
 
Σε συνάντηση που έγινε στην Επιθεώρηση Εργασίας η εργοδοσία αναγκάστηκε να αναγνωρίσει τις οφειλές της προς τους εργαζόμενους και να υποσχεθεί ότι θα τις πληρώσει μέσα από τον πλειστηριασμό του ξενοδοχείου που θα γίνει το επόμενο διάστημα. Καμία δέσμευση δεν υπήρξε για το ζήτημα της διασφάλισης των θέσεων εργασίας. Σε νέα συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι του Ledra, τη Δευτέρα 6/6, αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, ενώ το μεσημέρι της Τρίτης 7/6, βρισκόταν σε εξέλιξη συνέντευξη Τύπου των εργαζομένων. 
 
Όπως ανακοίνωσαν, στις 9/6 το μεσημέρι, θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Ένωση Ξενοδόχων, την επόμενη μέρα στις 3μμ, καλούν σε συγκέντρωση τους εργαζόμενους του κλάδου στο ξενοδοχείο, ενώ τη Δευτέρα 13/6, απευθύνουν κάλεσμα σε μουσική βραδιά αλληλεγγύης στην είσοδο του ξενοδοχείου.
 
“Πρόκειται για καθαρή πρόκληση όχι μόνο για τους εργαζόμενους στον Τουρισμό αλλά συνολικά για όλη την εργατική τάξη” τονίζει σε προκήρυξή της η αντικαπιταλιστική κίνηση σε τουρισμό – επισιτισμό “Η Καμαριέρα”. “Οι εργοδότες στον κλάδο μιλάνε για την «βαριά βιομηχανία» της χώρας και την τεράστια συνεισφορά της για να βγούμε υποτίθεται από την κρίση. Κάθε χρόνο διαφημίζουν το σπάσιμο του ενός ρεκόρ μετά το άλλο, και στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις.
 
Όμως την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι του κλάδου δουλεύουν με συμβάσεις λίγων μηνών ή και ημερών, σε καθεστώς απληρωσιάς. Με τον δικό μας απλήρωτο μισθό αυγατίζουν τα κέρδη τους οι εργοδότες.
 
Και την ίδια ώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναμασώντας τα επιχειρήματα των Σαμαροβενιζέλων, μιλάει για την «ανάπτυξη που είναι στη γωνία». Όμως η αλήθεια είναι ότι απλά συνεχίζει την πολιτική όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και εμπλουτίζει το οπλοστάσιο που έχει στη διάθεσή της η άρχουσα τάξη για να κερδίζει περισσότερα από την χωρίς δικαιώματα (και χωρίς μισθό αν μπορούσαν) δουλειά των εργαζόμενων.
 
Οι εργαζόμενοι στο Αthens Ledra... χρειάζονται την στήριξη όλων μας. Χρειάζεται να γίνει σημείο αναφοράς για όλους τους
εργαζόμενους του κάδου και να στηριχθεί μέχρι τη νίκη. Γιατί η νίκη των συναδέλφων του Αthens Ledra, θα σπείρει τον φόβο σε όλα τα αφεντικά του κλάδου και θα δώσει μήνυμα αγώνα για όλο τον κλάδο”.