Εργατικό κίνημα
Λιπάσματα Καβάλας: Ξεκινούν 48ωρες απεργίες

Απεργιακή συγκέντρωση των εργαζόμενων στα Λιπάσματα έξω από το υπ. Εργασίας, 12 Ιούλη

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα στην Καβάλα από την Τρίτη 26 Ιούλη με την κάλυψη της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας (ΟΕΧΒΕ). Η διοίκηση της ELFE-Ελληνικά Χημικά και Λιπάσματα προχώρησε σε άλλες έξι απολύσεις –παράνομες και καταχρηστικές χωρίς αποζημίωση-, ανεβάζοντας το σύνολο των απολυμένων στους 51 μόνο για αυτό το μήνα. Μεταξύ αυτών είναι και τρία μέλη του ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου. 
 
Η ΟΕΧΒΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι όλοι πρέπει να πάρουν θέση «ή με τον Λαυρεντιάδη ή με τους εργαζόμενους, ή με το θύτη ή με το θύμα». Προσθέτει ακόμα ότι η κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει: “Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν μέχρι σήμερα «πληρώσει» ακριβά τα παιχνίδια του εν λόγω κυρίου, χάνοντας τις θέσεις εργασίας τους. Εκατοντάδες αθώοι μικροεπενδυτές έχουν «ληστευθεί» από την «επιχειρηματική» του δράση. Εκατομμύρια ευρώ χρέη έχουν φορτωθεί στις πλάτες του ελληνικού λαού μέσω των τραπεζικών (θαλασσο)δανείων που απλόχερα τού χορηγούσαν «χέρι-χέρι» τραπεζικό και πολιτικό σύστημα.
 
Τι άλλο χρειάζεται να δει επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση για να απομακρύνει τον κ. Λαυρεντιάδη; Τι άλλο χρειάζεται να δουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης; Πότε θα σταματήσουν τα μισόλογα και την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» και θα πάρουν ξεκάθαρη θέση; Οι εργαζόμενοι, ενωμένοι, θα αντισταθούν μέχρι τέλους στη βαρβαρότητα. Το συνδικαλιστικό κίνημα στέκεται δίπλα τους… Το σύνθημα του αγώνα πλέον είναι ένα και μοναδικό: να απολυθεί ο Λαυρεντιάδης από τα Λιπάσματα της Καβάλας!”.