Διεθνή
Φωνές αντίστασης από την Τουρκία

Κατάληψη ΕΡΤ - Πλατεία Ταξίμ, Ιούνης 2013. Οι κοινοί αγώνες εμπνέουν τους εργάτες σε Τουρκία και Ελλάδα.

Ομιλία του προέδρου του HDP, Σ. Ντεμιρτάς

Επί 14 χρόνια, εσείς αναθρέψατε τους πραξικοπηματίες. Αντί να απαλλαγείτε από το σύνταγμα του Εβρέν, εσείς το χρησιμοποιείτε. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας (MGK) ο Εβρέν το έκανε. Εάν θέλετε να αγωνιστείτε ενάντια στο πραξικόπημα καταργείστε το MGK. Εμείς θα είμαστε μαζί σας.
 
Οι επικεφαλής των τανκς και των πυροβόλων που στείλατε στο Τζίζρε, στο Σίρνακ, στο Σουρ αποδειχτήκαν όλοι πραξικοπηματίες. Εσείς συλλαμβάνατε εμάς και αυτοί σας ετοίμαζαν πραξικόπημα... 
 
Ας δημιουργήσουμε για το κουρδικό ένα περιβάλλον που θα μας οδηγήσει, χωρίς όπλα, στην ειρήνη. Ελάτε να δώσουμε στους εργάτες, στους εργαζόμενους αυτής της χώρας την ελευθερία τους. Ελάτε να πούμε σε όλο τον κόσμο, ότι σε αυτή τη χώρα δεν θα γίνονται πραξικοπήματα.
 
Πρέπει να προχωρήσουμε χέρι με χέρι με όλους όσοι θέλουν ελευθερία...στη Σμύρνη, στο Ντιγιάρμπακιρ, πρέπει να συνεχίσουμε να βγαίνουμε στους δρόμους, διεκδικώντας τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.
 
Ανακοίνωση του DSiP
 
Η ηρωική αντίσταση του λαού συνέτριψε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15 Ιούλη. Σε όλη τη χώρα και κυρίως στην Ιστανμπούλ και την Άγκυρα, δεκάδες χιλιάδες αψήφησαν τις σφαίρες και τις οβίδες για να εμποδίσουν τους στρατιωτικούς να ανατρέψουν την εκλεγμένη κυβέρνηση και να μετατρέψουν τη χώρα σε ένα καταπιεστικό καθεστώς σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 
Μόνο οι αγώνες για την ελευθερία μπορούν να καταστρέψουν τα θεμέλια που στηρίχτηκαν οι πραξικοπηματίες. 
 
Το αντίδοτο στην απόπειρα πραξικοπήματος δεν είναι η επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, αλλά η δημιουργία χώρου ελευθερίας και δημοκρατίας. 
Οι πολιτικές του πολέμου που ενθαρρύνουν τους πραξικοπηματίες στρατηγούς πρέπει να σταματήσουν και να ξεκινήσει πάλι η διαδικασία επίλυσης [του κουρδικού]. 
 
Ειρήνη, επίλυση, ελευθερία!
 
Η Κεντρική Επιτροπή του DSiP (Επαναστατικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα), 21-7-2016