Εργατικό κίνημα
Δήμος Καλλιθέας: Κάτω τα χέρια από τους συνδικαλιστές

Πληθαίνουν τα ψηφίσματα αλληλεγγύης στα διωκόμενα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου εργαζόμενων στο Δήμο Καλλιθέας. Θυμίζουμε ότι οι συνδικαλιστές διώκονται μετά από μήνυση του αντιδημάρχου επειδή κρέμασαν πανό στο Δημαρχείο για την επέτειο του Πολυτεχνείου. 
 
Όπως αναφέρουν τα ψηφίσματα: “Στις 13 Νοέμβρη του 2014 τo Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας βάζει πανό στο Δημαρχείο για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Εκείνη την ώρα κάνει την εμφάνιση του ο αντιδήμαρχος και απαιτεί «να κατέβει το πανό γιατί χαλάει την αισθητική του Δημαρχείου». Η απάντηση που παίρνει είναι ότι είμαστε στις μέρες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, είναι καθήκον μας σαν εργαζόμενοι, ενεργοί πολίτες, να τιμούμε όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» και το πανό έμεινε εκεί. 
 
Ο αντιδήμαρχος χάνει τη ψυχραιμία του και επιτίθεται με υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς τα μέλη του ΔΣ αποκαλώντας τους: «τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι, αργόσχολοι, χαραμοφάηδες, λουφαδόροι, κομματόσκυλα» αποκαλύπτοντας την ιδεολογική και πολιτική του αντίληψη για τους εργαζόμενους”.
 
Ακολούθησε παρέμβαση του Σωματείου στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου κατήγγειλαν την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης και την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του αντιδημάρχου. 
 
«Ο δήμαρχος κ. Κάρναβος ζητούσε να τελειώσει το θέμα εκεί, αλλά δεν καταδίκασε και την συμπεριφορά του συνεργάτη του. Αποτέλεσμα της στάσης του Δημάρχου, ήταν να προχωρήσει ο αντιδήμαρχος σε μήνυση ενάντια σε όλα τα μέλη του τότε διοικητικού συμβουλίου για την ανακοίνωση – καταγγελία που έβγαλε το Σωματείο», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.
 
Ψηφίσματα συμπαράστασης έχουν εκδόσει η ΟΛΜΕ, η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφειρίου και Φυλής, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου και Χάρτου, η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας κ.ά.