Εργατικό κίνημα
Όχι στην φίμωση της ΕRΤopen

Κρεσέντο αντιδεοντολογικής και εν τέλει αντιδημοκρατικής στοχοποίησης της ERTopen, του ραδιοσταθμού της ΠΟΣΠΕΡΤ, του συνδικάτου των εργαζόμενων της ΕΡΤ, έχει εξαπολύσει η διοίκηση της ΕΡΤ τον τελευταίο καιρό με σκοπό να απομονώσει και να φιμώσει μια από τις πλέον ελεύθερες και κινηματικές ραδιοφωνικές συχνότητες στα ερτζιανά της Αττικής. 
 
Με αφορμή την συναυλία που διοργάνωνε ο Δήμος Πετρούπολης με τον Κώστα Μακεδόνα, αλλά και πλειάδα άλλων καλλιτεχνών, όπως οι Πίτσα Παπαδοπούλου, Μελίνα Ασλανίδου, Δημήτρης Σταρόβας, Ζωή Παπαδοπούλου, Καρτερός Κατσούλης, Γιώργος Θεοφάνους, Βασιλική Στεφάνου, Σουζάνα Τρυφιάτη κ.α. το τμήμα δημοσίων σχέσεων της ΕΡΤ απαίτησε από το πολιτιστικό τμήμα του Δήμου και τελικά κατάφερε να πετύχει την αφαίρεση χιλιάδων αφισών και διαφημιστικού υλικού που είχαν τυπωθεί και κολληθεί σε ολόκληρη την Αττική γιατί χορηγός επικοινωνίας μαζί με τα δεκάδες άλλα μέσα, ραδιοσταθμοί, περιοδικά, σάιτ, κλπ, ήταν και η ΕRΤopen. 
 
Πιο συγκεκριμένα η Ιωάννα Καβαλιέρου εκπροσωπώντας την ΕΡΤ από το γραφείο δημοσίων σχέσεων και χορηγιών απείλησε το πολιτιστικό τμήμα του Δήμου Πετρούπολης ότι δεν θα ξαναμεταδοθούν ειδήσεις και διαφημίσεις του Δήμου Πετρούπολης από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση απαιτώντας να κατέβουν όλες οι αφίσες και τα χαρτόνια, όπως και έγινε. Η ίδια μάλιστα, μέλος της ΝΕΡΙΤ στο παρελθόν, αποκάλεσε τον ραδιοσταθμό της ΠΟΣΠΕΡΤ παράνομο και τα μέλη του καταληψίες, ενώ τόνισε πως αργά ή γρήγορα, μόλις ολοκληρωθεί το ζήτημα με τις άδειες, η ERTopen θα κλείσει. Τέλος απαίτησε με τον πιο εκβιαστικό τρόπο να μην ξαναδωθούν ποτέ χορηγίες επικοινωνίας στην ERTopen.
 
Προφανώς η Ι. Καβαλιέρου δεν εκφράζει απλά τα συντηρητικά, αντιδραστικά της αντανακλαστικά αλλά ολόκληρη την διοίκηση της ΕΡΤ.  Όπως επίσης γίνεται αντιληπτό πως δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μια γενικευμένη προσπάθεια φίμωσης και απομόνωσης της ERTopen. Τσακνήδες, Ταγματάρχες, κλπ, δεν μπορούν να δεχτούν την ύπαρξη του ραδιοσταθμού της ΠΟΣΠΕΡΤ, ενός ραδιοσταθμού που συνεχίζει να δίνει βήμα επικοινωνίας στα κινήματα και να παραμένει η φωνή της αντιπολιτευόμενης στα μνημόνια κοινωνίας και προσπαθούν με μηνύσεις (όπως έκαναν στο παρελθόν απέναντι στη διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ) αλλά πλέον και με ανοιχτούς εκβιασμούς και απειλές, να τον κλείσουν.
 
Θα πρέπει φυσικά να θυμίσουμε σε όλους αυτούς πως το ραδιοφωνικό κομμάτι της ERTopen δημιουργήθηκε όταν οι Σαμαροβενιζέλοι έριξαν μαύρο στην ΕΡΤ και άρχισαν σταδιακά να ρίχνουν μία μία τις κεραίες, ενώ λίγο αργότερα, με την επίθεση των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο στις 11 Νοέμβρη του 2013 η παρουσία της ERTopen ενισχύθηκε και με την αναγκαία τηλεοπτική κάλυψη. 
H ERTopen έπαιξε ένα πρωτοπόρο ρόλο, όχι μόνο σαν ο ραδιοσταθμός ενός αγωνιζόμενου συνδικάτου αλλά κυρίως σαν πομπός έκφρασης όλων των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας για μια ολόκληρη διετία. 
 
Η στοχοποίησή της έχει προφανώς την έγκριση της διοίκησης της ΕΡΤ και εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης, φίμωσης της οποιασδήποτε αντιπολιτευτικής έκφρασης και χτυπήματος στα κινήματα που μέσα από την ERTopen έχουν βρει μια φιλόξενη συχνότητα. Πρόκειται για μια προσπάθεια που όχι μόνο δεν σέβεται την ιστορική μνήμη των αγώνων των τελευταίων ετών αλλά πάνω από όλα είναι προσπάθεια φίμωσης μιας ραδιοφωνικής φωνής και τελικά χτύπημα στο δικαίωμα της ελευθεροτυπίας.