Εργατικό κίνημα
Agromart: Όχι Μανωλάδα στο Περιστέρι

Κινητοποίηση έξω από το εργοστάσιο της εταιρίας Agromart στο Περιστέρι είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 10 Γενάρη το απόγευμα, την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη έφευγε για το τυπογραφείο. Ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια και η ΚΕΕΡΦΑ καλούσαν στη συγκέντρωση ενάντια στις προκλητικές κινήσεις της εργοδοσίας που επιχειρεί να στήσει νέα «Μανωλάδα», αφήνοντας απλήρωτους μετανάστες εργάτες και απειλώντας τους να μην δημοσιοποιήσουν το ζήτημα. Την κινητοποίηση στήριξαν επίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Περιστερίου και η Αριστερή Κίνηση.  

Η ανακοίνωση-κάλεσμα του Συντονισμού εξηγεί: «Η εργοδοσία της εταιρίας AGROMART στο Περιστέρι, μια εταιρία που φτιάχνει έτοιμες σαλάτες για πιτσαρίες, σουβλατζίδικα και σούπερ μάρκετ, έδειξε το πιο χυδαίο, ρατσιστικό και βίαιο αντεργατικό της πρόσωπο, τραμπουκίζοντας μετανάστες εργάτες τις ημέρες των Χριστουγέννων. 

Τέσσερις εργάτες είχαν δουλέψει για ένα ολόκληρο 20ωρο στις 23 Δεκέμβρη από τις 8μμ έως την επόμενη μέρα, 24 Δεκέμβρη, στις 6μμ και το αφεντικό απαίτησε να έρθουν κανονικά για δουλειά την ίδια μέρα στις 10μμ το βράδυ!

Οι εργάτες πήγαν σπίτι, δεν μπόρεσαν να σηκωθούν για να γυρίσουν πίσω το ίδιο βράδυ. Όταν πήγαν την επομένη στη δουλειά, μέρα Χριστουγέννων, το αφεντικό τους είπε να φύγουν. Ουρλιάζοντας τους είπε “δεν θα πάρει κανένας τα λεφτά του”. Η εργοδοσία χρωστάει δύο μηνιάτικα στους δύο εργάτες οι οποίοι δουλεύουν 14 με 16 ώρες καθημερινά…

Το αφεντικό αφού δέχτηκε τηλεφώνημα από τον επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων, άρχισε να ψάχνει από άλλους εργάτες τις διευθύνσεις των απλήρωτων εργατών για να τους εκφοβίσει στα σπίτια τους. 

Οι εργάτες καταγγέλλουν ότι στις 24 Δεκέμβρη, το αφεντικό φοβόταν έλεγχο από τις υγειονομικές υπηρεσίες και έκρυψε τους ανασφάλιστους χωρίς χαρτιά στο σπίτι του σκύλου!».