Εκπαίδευση και Νεολαία
Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος AntiCapitalista

Κυκλοφόρησε νέο τεύχος της μαθητικής εφημερίδας Anticapitalista. Δύο σελίδες είναι αφιερωμένες στη διεθνή αντιφασιστική και αντιρατσιστική κινητοποίηση της 18 Μάρτη και το πώς οργανώνουν τη συμμετοχή τους τα σχολεία. 

Η Αλεξία Κονταξή από το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Αδέμ Χουσέινκο από το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης, ο Γιώργος από το 3ο ΓΕΛ Περιστερίου και η Αγγελική Αποστολοπούλου από το Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου περιγράφουν τις άμεσες μάχες ενάντια στο ρατσισμό, αλλά και τις πρωτοβουλίες που παίρνουν μαζί με τους συμμαθητές τους στα σχολεία τους ώστε το μαθητικό κίνημα να δώσει το μαχητικό «παρών» στην κινητοποίηση.

Ο Αναστάσης Καραντζής από το Ζάννειο Λύκειο Πειραιά γράφει για την punk μουσική και το ρόλο της στο αντιρατσιστικό κίνημα τη δεκαετία του ’70.

Ακολουθεί μια σελίδα για την Οκτωβριανή επανάσταση, όπου ο Βασίλης Τσιμπαριώτης από το Ζάννειο Λύκειο Πειραιά περιγράφει πώς κατάφεραν οι Μπολσεβίκοι να οδηγήσουν βήμα βήμα το ξέσπασμα των μαζών που ανέτρεψαν τον Τσάρο το 1917 στη νικηφόρα επανάσταση που έγινε το πανηγύρι του κάθε καταπιεσμένου.

Τέλος δύο άρθρα για το μαθητικό κίνημα της χρονιάς που πέρασε. Ο Ραφαήλ Μπελενιώτης από το 1ο ΓΕΛ Πολίχνης σχολιάζει τη δυναμική των μαθητικών κινητοποιήσεων του περασμένου Νοέμβρη ενάντια στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που υπαγορεύει το μνημόνιο και ανοίγει τον προβληματισμό του πώς μπορεί αυτή η δυναμική να μετατραπεί σε κλιμάκωση των αγώνων των μαθητών, με επιτροπές αγώνα από τα κάτω, συνελεύσεις, καταλήψεις. Ο Σοφοκλής Μαζωνάκης από το 1ο ΕΠΑΛ Περάματος γράφει για τη διάλυση των ΕΠΑΛ, στα οποία οι μαθητές αναγκάζονται να αλλάξουν ειδικότητα ή σχολείο λόγω των ελλείψεων σε καθηγητές και εξοπλισμούς εργαστηρίων. Σε αυτή τη διάλυση, και στα μνημόνια συνολικά, απάντησαν οι μαθητές με κινητοποιήσεις τον Οκτώβριο και θα συνεχίσουν μέχρι να κερδίσουν να λειτουργεί χωρίς προβλήματα κάθε ΕΠΑΛ.