Εργατικό κίνημα
Παράνομες απολύσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΟΤΕ

Τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς και συγκεκριμένα την Πέμπτη 29/12, εντελώς απροειδοποίητα, είπαν σε 8 εργαζόμενους του Πολιτιστικού Κέντρου του ΟΤΕ να έρθουν να υπογράψουν τις απολύσεις τους. Τα οικονομικά του Πολιτιστικού είναι τέτοια, ισχυρίζονταν, που είμαστε αναγκασμένοι να σας απολύσουμε. Ελάτε να υπογράψετε τις απολύσεις σας γιατί αλλιώς τα ποσά των αποζημιώσεών σας θα πάνε στο Παρακαταθηκών και Δανείων. 

Το Πολιτιστικό Κέντρο του ΟΤΕ θεωρητικά ανήκει στους εργαζόμενους του ΟΤΕ. Βλέπουμε το πρωτόγνωρο, μεγαλοσυνδικαλιστές να απολύουν εργαζόμενους σαν το χειρότερο αφεντικό. Για να παρθεί μια τέτοια απόφαση σύμφωνα με το καταστατικό λειτουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου, πρέπει να γίνει έκτακτο Δ.Σ και να λάβει τα τρία τέταρτα των ψήφων των μελών του. Έπειτα πρέπει να γίνει γενική συνέλευση και να επικυρωθεί με ψηφοφορία. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ούτε το πρώτο έγινε, ούτε το δεύτερο. Αντ' αυτού εστάλη ένα email με τις υπογραφές του προέδρου και του γραμματέα του Πολιτιστικού, το οποίο καλούσε τα μέλη να υπογράψουν ένα πρακτικό που διέτασε τις απολύσεις μας. Τέτοια διαδικασία είναι εντελώς παράνομη. Οι εργαζόμενοι προχωρήσαμε σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, που λέει ότι οι απολύσεις είναι 100% παράνομες. Ήδη έχουμε στα χέρια μας ψηφίσματα συμπαράστασης από μια σειρά σωματεία και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τη δικαίωσή μας.

Δημήτρης Βόσσος,
απολυμένος εργαζόμενος Πολιτιστικού Κέντρου ΟΤΕ