Γράμματα και σχόλια
Tο παιχνίδι των δημοσκοπήσεων

Η καλύτερη δημοσκόπηση βγαίνει από την κάλπη. Αυτό είναι το συμπέρασμα. Οπως μας έλεγε δε κάποιος  μακαρίτης πολιτικός η «κάλπη είναι γκαστρωμένη». 

Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω στις δημοσκοπήσεις, διότι ποιος θα παραγγείλει τη δημοσκόπηση, για λογαριασμό ποιανού θα την παραγγείλει, πόσα εκατομμύρια θα πληρώσει, για ποιον θα τα πληρώσει, πώς υποβάλλονται οι ερωτήσεις, ποιος τέλος πάντων ελέγχει όλη αυτή την διαδικασία.

Εάν δεν ελέγχονται όλα αυτά πώς να πιστέψεις ότι είναι αλήθεια. Επειδή όμως προβάλλονται στη δημόσια γνώμη και επηρεάζουν καταστάσεις δεν έπρεπε να υπάρχει κάποιος κρατικός έλεγχος; Εδώ έχουμε δει πολιτικούς που τους φέρνουν οι δημοσκοπήσεις πρώτους σε δημοτικότητα και κατά σύμπτωση αυτοί οι πολιτικοί όταν έβαλαν για υποψήφιοι Δήμαρχοι δεν εξελέγησαν στις πόλεις που έβαλαν! Συνεπώς πώς να τις πιστέψεις! Αλλά προσφέρουν και κακιές υπηρεσίες στον τόπο. Βλέπεις ολόκληρη κυβέρνηση να μην παράγει έργο στο λαό και να σου λέει γιατί να κάνουμε έργο εφ’ όσον οι δημοσκοπήσεις μας φέρνουν πρώτους όποτε και αν γίνουν οι εκλογές. Να δημιουργείται κλίμα πόλωσης. Μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία βλέποντας ότι χάνει σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις να αλλάζει την πολιτική της και τι άλλο θα δούμε μέχρι τη μέρα των εκλογών. 

Ποιος θα μας σώσει από τους δημοσκόπους!

Δημήτρης Γεωργάς, εκπρόσωπος του κινήματος «Κρίκος του Λαού».