Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
To Eυρωκοινοβούλιο επιβεβαιώνει την συνενοχή των κυβερνήσεων στις απαγωγές αλλά ο Aρειος Πάγος δικάζει τον άνθρωπο που τις αποκάλυψε

Σε τέσσερις βδομάδες, στις 17 Μάρτη θα διαδηλώσουμε απαιτώντας να σταματήσει η κατοχή σε Ιράκ και Αφγανιστάν και κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στο βρόμικο πόλεμο ενάντια «στην τρομοκρατία» του Μπους και του Μπλερ. 

Καθώς προετοιμάζουμε αυτό το μεγάλο συλλαλητήριο, έχουμε να δώσουμε τη μάχη για να μην απελαθεί ο Τζαβέντ Ασλάμ. Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας απειλείται με απέλαση στη χούντα του Πακιστάν επειδή τόλμησε να αποκαλύψει το σκάνδαλο των απαγωγών των Πακιστανών. Το Συμβούλιο Εφετών είχε απορρίψει το αίτημα για την έκδοσή του. Αλλά η κυβέρνηση σε συνεργασία με τη πρεσβεία του Πακιστάν επιμένουν στην σκευωρία. Στις 9 Μάρτη θα εκδικαστεί στον Αρειο Πάγο η έφεση στην απόφαση του Συμβουλίου Εφετών. 

Η καμπάνια αλληλεγγύης στον Τζαβέντ Ασλάμ έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση, στα συνδικάτα, στις φοιτητικές συνελεύσεις. Πρέπει να τη συνεχίσουμε μέχρι να καταρρεύσει οριστικά η σκευωρία. Θα είναι μια νίκη για το αντιπολεμικό κίνημα που παλεύει ενάντια στην καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση του Καραμανλή και του Πολύδωρα, των πιο «πρόθυμων συμμάχων» του Μπους. Γι’ αυτό πρέπει να βρεθούμε όλοι έξω από τον Αρειο Πάγο εκείνη την μέρα, για να φωνάξουμε «Κάτω τα χέρια από τον Τζαβέντ Ασλάμ!». 

Air CIA

Η υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών είναι μια από τις πιο βρόμικες σελίδες της ελληνικής συμμετοχής στο «διεθνές παρακράτος». Η συνενοχή στις πτήσεις της «air CIA» είναι μια άλλη. Και όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερα στοιχεία βγαίνουν στην επιφάνεια. Την περασμένη βδομάδα το ευρωκοινοβούλιο υπερψήφισε την έκθεση της επιτροπής με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Τ. Φάβα. Αυτή η έκθεση συντάχθηκε μετά από ένα χρόνο ερευνών γύρω από την συμμετοχή ευρωπαϊκών χωρών στις παράνομες απαγωγές και μεταφορές «υπόπτων» στα διάφορα Γκουαντανάμο. Στην παράγραφο 127 του κειμένου γίνεται σαφής αναφορά και στην ελληνική περίπτωση:

«(Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) εκφράζει τη σοβαρή ανησυχία του σχετικά με τις 64 στάσεις που πραγματοποίησαν σε ελληνικούς αερολιμένες αεροσκάφη που χρησιμοποιούνταν από τη CIA και, σε πολλές περιπτώσεις, προέρχονταν ή είχαν προορισμό χώρες που σχετίζονται με κυκλώματα έκτακτων παραδόσεων και μεταφορές κρατουμένων. Eκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις στάσεις που πραγματοποίησαν στην Ελλάδα αεροσκάφη που έχει αποδειχθεί ότι χρησιμοποιήθηκαν από τη CIA, σε άλλες περιπτώσεις, για τις έκτακτες παραδόσεις των Ahmed Agiza, Mohammed El-Zari, Bisher Al-Rawi, Jamil El-Banna, Abou Elkassim Britel, Khaled El-Masri, Binyam Mohammed και Maher Arar.»

Τα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης –ακόμα και της Ρόδου και της Μυκόνου- ήταν τα «stop of points», στάσεις ανεφοδιασμού, για τις εφιαλτικές ιπτάμενες φυλακές των «ειδικών ομάδων» της CIA.  

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάνει ότι «δεν ξέρει» για τις πτήσεις της CIA,  όπως έκανε και την ανήξερη όταν είχαν γίνει οι πρώτες καταγγελίες για τις απαγωγές των Πακιστανών το καλοκαίρι του 2005. Ελεγε και συνεχίζει να λέει ψέματα σε όλα, προσπαθώντας να κρύψει τα ίχνη της συμμετοχής της στα εγκλήματα του Μπους και της παρέας του. Αντί να απειλείται με απέλαση ο Τζαβέντ Ασλάμ, θα έπρεπε να κάθονται αυτή τη στιγμή στο σκαμνί του κατηγορούμενου οι υπεύθυνοι των απαγωγών των Πακιστανών. Οι ΚΥΠατζήδες και οι πολιτικοί τους προστάτες οι Βουλγαράκηδες και οι Πολύδωρες. Οσο δυναμώνουμε το αντιπολεμικό κίνημα τόσο πιο κοντά έρχεται αυτή η ώρα.