Εργατικό κίνημα
ΠΝΟ: 48ωρη απεργία

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι ναυτεργάτες με απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτεργατικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στις 16 και 17 Μάη. Η απεργία ξεκινάει από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη και θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. 

Την Τρίτη 9/5 με πρωτοβουλία του υπουργείου Ναυτιλίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την ναυτεργατική Ομοσπονδία. Η θέση των ναυτεργατών και μετά τη συνάντηση παραμένει σταθερή: το σύνολο των αιτημάτων που είχαν οδηγήσει στη δεκαήμερη απεργία του Δεκέμβρη του 2016 παραμένουν χωρίς επίλυση, ενώ έρχεται νέα επίθεση με τα μέτρα του τέταρτου Μνημονίου. 

Φοροασυλία εφοπλιστών

Οι ναυτεργάτες καταγγέλλουν ότι συνεχίζεται η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η φοροασυλία των εφοπλιστών, ο αντιασφαλιστικός νόμος 4387/2016 έχει σημάνει μεγάλο χτύπημα στις συντάξεις των απόμαχων ναυτικών, οι φόροι είναι δυσθεώρητοι, το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο οδηγείται στη διάλυση κ.ά. 

Ο Αντώνης Νταλακογεώργος σε δήλωσή του καταγγέλλει συγκεκριμένα ότι «Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές εφοπλιστών προς το ΝΑΤ και τα άλλα τα Ταμεία ανέρχονται σε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ».