Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Εργάτες γης Ασπρόπυργου: Συνεχίζουμε αποφασιστικά

Συνέντευξη Τύπου – διαμαρτυρία έξω από τη ΓΑΔΑ έδωσαν τη Δευτέρα 15/5 η ΚΕΕΡΦΑ, η Ένωση Μεταναστών Εργατών και μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας από την Γκορυτσά, με αφορμή την επίθεση ΜΑΤ και φασιστών που δέχτηκε η αντιρατσιστική διαδήλωση του Σαββάτου, αλλά και τα συνεχιζόμενα πογκρόμ που πραγματοποιούν οι νεοναζί στην περιοχή.

Στη συνέντευξη μίλησαν ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ, ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου, ο Αζίμ κι ο Κιουλφάμ μετανάστες που δέχτηκαν επίθεση το προηγούμενο μόλις βράδυ, ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χ.Α, η Δέσποινα Κουτσούμπα εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Παντελής Γαβριηλίδης και η Στέλλα Μυρισιώτη, από την Εργατική Αλληλεγγύη και την ΚΕΕΡΦΑ που τραυματίστηκαν από τα ΜΑΤ στη διαδήλωση κι εκπρόσωπος της ΟΡΜΑ που επίσης τραυματίστηκε από τις επιθέσεις του Σαββάτου.   

“Χτυπήθηκα στο τέλος, αφού η πορεία αποχωρούσε ειρηνικά” είπε ο Παντελής Γαβριηλίδης με το χέρι δεμένο από τα χτυπήματα των ΜΑΤ. “Η διμοιρία των ΜΑΤ που συνεργαζόταν με τους φασίστες ρίξανε κρότου λάμψης στα πόδια μας κι άρχισαν επίθεση στο πίσω μέρος της πορείας για να τη διαλύσουν. Άρχισαν να με χτυπάνε με γκλομπ στα χέρια για να αφήσω το πανό της Εργατικής Αλληλεγγύης που κρατούσα, έπεσα κάτω και συνέχισαν με γκλοπιές και κλωτσιές”.

Ο Κιουλφάμ ήταν σε ένα από τα σπίτια που δέχτηκε επίθεση νεοναζί την επόμενη της διαδήλωσης, το βράδυ της Κυριακής, αυτό στην Τραπεζούντος 31. “Χτες ήταν 10 και μισή το βράδυ κι ακούσαμε πολλές πέτρες να χτυπάνε το σπίτι, τις πόρτες και τα παράθυρα. Φώναζαν συνέχεια 'φύγετε, δεν θα σας αφήσουμε εδώ' και έβριζαν. Φοβόμαστε μη μας σκοτώσουν” είπε. 

«Δεν συνέλαβαν κανέναν»

Ο Αζίμ, που ήταν μαζί του, συνέχισε: “Δείξαμε τους φασίστες που έκαναν την επίθεση στους αστυνομικούς. Πήγαν, τους μίλησαν, αλλά δεν συνέλαβαν κανέναν. Αντίθετα εμείς που ήμασταν μέσα στο σπίτι, μείναμε όλο το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα”. Οι μετανάστες που δέχτηκαν την επίθεση κατέθεσαν τελικά μήνυση.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης δήλωσε: “Οι δράστες των επιθέσεων είναι γνωστοί στις αρχές εδώ και δύο τουλάχιστον μήνες. Και παρόλα αυτά έχουμε την διαρκή, ανεμπόδιστη και σε πλήρη ασυλία δράση της συγκεκριμένης ομάδας, που αποδεικνύεται ολοένα και περισσότερο ότι έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Τα ερωτήματα για τον κ.Τόσκα είναι αμείλικτα. Τίνος η τάξη υπάρχει στην περιοχή, όταν βραδιάζει; Της Ελληνικής Δημοκρατίας ή μιας τοπικής Κου Κλουξ Κλαν;”

“Όπως μέχρι τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα δεν είχε γίνει καμία σύλληψη, το ίδιο κάνουν τώρα” κατήγγειλε ο Τζαβέντ Ασλάμ. “Δεν θέλουμε να περιμένουμε την επόμενη δολοφονία. Να γίνει άμεσα η σύλληψη των φασιστών που κάνουν τις επιθέσεις στον Ασπρόπυργο”.

“Δεν μπορεί να συνεχίσει η ασυλία και ο τρόπος λειτουργίας του Α.Τ Ασπροπύργου. Πρέπει να ξηλωθεί ολόκληρη η ιεραρχία του συγκεκριμένου Α.Τ” επεσήμανε ο Πέτρος Κωνσταντίνου. “Οι μετανάστες θα είναι στην πανεργατική απεργία και θα υπάρξει συνέχεια με νέο συλλαλητήριο στον Ασπρόπυργο”.

“Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλουμε τα όσα συνέβησαν αλλά καταγγέλουμε και την κυβέρνηση που δίνει έδαφος στο να ξαναστηθούν τα τάγματα εφόδου. Καταγγέλουμε και τη στάση της κυβέρνησης σε σχέση με την αστυνομία που σε συνέχεια των αποκαλύψεων για φασιστικούς θύλακες στους κόλπους της, χτυπάει αντιφασίστες” τόνισε η Δ. Κουτσούμπα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη Συνέντευξη Τύπου στο sekonline.gr