Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Αστυνομικό όργιο συνεργασίας με φασίστες στον Ασπρόπυργο

Ένα τμήμα της πορείας των εργατών γης στην Γκορυτσά.

Το Σάββατο το απόγευμα, μετανάστες εργάτες γης μαζί με τους συμπαραστάτες τους από την Πακιστανική Κοινότητα και την ΚΕΕΡΦΑ διαδήλωσαν στην Γκορυτσά του Ασπρόπυργου ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις που αντιμετωπίζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αίτημά τους το αυτονόητο, δηλαδή ότι η αστυνομία θα έπρεπε να συλλάβει τους δράστες των επιθέσεων που έχουν εντοπιστεί και μηνυθεί πολλές φορές. 

Αντί γι' αυτό, η αστυνομία φρόντισε να προστατέψει ξανά τους δράστες και ομάδες τραμπούκων που επιτέθηκαν με πέτρες στην πορεία και ολοκλήρωσε την επιχείρησή της με επίθεση των ΜΑΤ που άφησε διαδηλωτές με ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα χέρια από τα γκλομπ.

Ντροπή

Οι φασίστες είχαν σύνθημα στο στέκι τους το “Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή” και η Αστυνομία συντονιζόταν από στέλεχός της γνωστό για τις χρυσαυγίτικες συνδέσεις του. Οι ευθύνες του υπουργού “Προστασίας του Πολίτη” Τόσκα αλλά και όλης της κυβερνητικής ηγεσίας είναι εξόφθαλμες και προκλητικές. Είναι ντροπή για μια κυβέρνηση που λέει ότι προέρχεται από τη “ριζοσπαστική αριστερά” να ανέχεται τέτοια φαινόμενα.

Τίποτε απ' όλα αυτά, ούτε οι φασιστικές συμμορίες, ούτε η κάλυψή τους από την αστυνομία δεν πρόκειται να σταματήσει τον αγώνα των εργατών. Δεν θα αφήσουμε ούτε νέες “Μανωλάδες” ούτε νέους “Άγιους Παντελεήμονες” να ξεφυτρώσουν. Οι διαδηλωτές του Σαββάτου το υπογράμμισαν αυτό και με την μαζική παρουσία τους στους δρόμους της Γκορυτσάς και με την απτόητη αποφασιστικότητά τους. Και θα το βροντοφωνάξουν ξανά στην Πανεργατική απεργία της Τετάρτης.