Γράμματα και σχόλια
Ενημερωτικό Δελτίο της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο, Μάης 2007

Στην καμπάνια ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για στράτευση στα 18 και την "εθελοντική" στράτευση των γυναικών είναι αφιερωμένο το τεύχος του Μάη του Ενημερωτικού Δελτίου της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο που κυκλοφόρησε την περασμένη βδομάδα.

"Σκοπιά, αγγαρία, καψόνι, διαταγή. Να ποιό είναι το μέλλον που ονειρεύονται για τη νεολαία ο Καραμανλής και ο Μεϊμαράκης" διαβάζουμε στο πρωτοσέλιδο άρθρο. "Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που κλείνει τις πόρτες των πανεπιστημίων για χιλιάδες νέους και νέες... ετοιμάζεται τώρα, αντί για μόρφωση, να τους προσφέρει μια 'λαμπρή καριέρα' στον στρατό". Στις κεντρικές σελίδες του Δελτίου υπάρχει συνέντευξη με τον Γιάννη Σηφακάκη, τον συντονιστή της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο. Ο Γιάννης βρέθηκε πρόσφατα στην Αίγυπτο για να πάρει μέρος στην "5 Συνδιάσκεψη του Καϊρου Ενάντια στον Ιμπεριαλισμό και τον Σιωνισμό".

 "Πάνω από 2000 πήραν μέρος στις εργασίες... Οι συζητήσεις ένωσαν μουσουλμάνους, άραβες εθνικιστές και σοσιαλιστές από την Αίγυπτο και τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Ηταν εκεί αντιπρόσωποι από την Παλαιστίνη (Χαμάς και Λαϊκό Μέτωπο) από τον Λίβανο (Χεζμπολάχ και ΚΚ Λιβάνου), από την Συρία, την Ιορδανία, το Σουδάν..."  

"Το συνέδριο κατέληξε σε μια πολύ καθαρή και αιχμηρή διακήρυξη. Επιπλέον έβγαλε μια ατζέντα με ημερομηνίες διεθνούς δράσης... Αποφάσισε επίσης ότι σε περίπτωση οποιασδήποτε εισβολής στο Ιράν θα επιδιωχθεί ένας παγκόσμιος συντονισμός, αντίστοιχος με τις 15 Φλεβάρη 2003..." Ο Μπους και οι σύμμαχοί του χάνουν τον "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας". Στο δελτίο υπάρχουν κείμενα για τις απειλές, τις θηριωδίες αλλά και τα αδιέξοδά τους στο Αφγανιστάν -όπου ο ελληνικός στρατός επιδίδεται σε σφαγές αθώων- στο Ιράν, στην Σομαλία και το Ιράκ. 

Στο δελτίο θα βρείτε ακόμα άρθρα του Στέφανου Ληναίου για τους αγώνες του κινήματς της ειρήνης και της αριστεράς, του Γιώργου Χαλκιά, μέλους του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης, για την υποχρεωτική στράτευση και σχόλια και φωτογραφίες από τις δραστηριότητες της Συμμαχίας. Το οπισθόφυλλο του Δελτίου είναι αφιερωμένο στον Τζαβέντ Ασλάμ -τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας της Ελλάδας που απειλείται με απέλαση με στημένες κατηγορίες από την χούντα του  Πακιστάν. "Οχι στην απέλαση" λέει ο τίτλος του άρθρου. "Είμαστε  όλοι Πακιστανοί..."