Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Δίκη Tζαβέντ: Για άλλη μια φορά η σκευωρία ξεσκεσπάστηκε

Την απόρριψη του αιτήματος των πακιστανικών αρχών της έκδοσης του Τζαβέντ Ασλάμ στο Πακιστάν, εισηγήθηκε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για μία ακόμα φορά στη δίκη της υπόθεσης που έγινε την Παρασκευή 4 Μάη. Η οριστική απόφαση θα βγει την Παρασκευή 11/5. 

Ο Τζαβέντ κάθισε για δεύτερη φορά στο εδώλιο του Αρείου Πάγου με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης ανθρώπων. Το δικαστήριο είχε αναβάλλει επ’ αόριστον την έκδοση της απόφασης της προηγούμενης δίκης που έγινε στις 9 Μάρτη προκειμένου να εξεταστεί αν υπάρχει συμφωνία έκδοσης μεταξύ Ελλάδας και Πακιστάν. Παρόλο που είναι ήδη γνωστό από την εκδίκαση της υπόθεσης στο Συμβούλιο Εφετών ότι μία τέτοια συμφωνία δεν υπάρχει, η δίκη έγινε από την αρχή.  

Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αποδείχτηκε για άλλη μία φορά ότι οι κατηγορίες σε βάρος του είναι στημένες και ότι ο λόγος που η πακιστανική κυβέρνηση ζητά την έκδοσή του είναι για να τον τιμωρήσει γιατί αποκάλυψε το ζήτημα των απαγωγών των 28 Πακιστανών από τις μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας και της Αγγλίας. Στο πλευρό του μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν ο Αλέκος Αλαβάνος, πρόεδρος του ΣΥΝ, ο Γεώργιος Α. Μαγκάκης, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, ο Στρατής Κόρακας Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο Γιάννης Σηφακάκης συντονιστής της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο και ο Αντώνης Καρράς υπεύθυνος του τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ.  

Μάρτυρες κατηγορίας από την άλλη ήταν οι δύο Πακιστανοί έγκλειστοι στις φυλακές Τρικάλων, που είχαν καταθέσει και στην προηγούμενη δίκη στις 9 Μάρτη. Οι καταθέσεις τους έπεφταν σε συνεχείς αντιφάσεις σε σχέση με όσα είχαν καταθέσει στην προηγούμενη δίκη. Η Πακιστανική Πρεσβεία προσπάθησε για άλλη μία φορά να πιέσει για την καταδίκη του Τζαβέντ με κάθε τρόπο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πακιστανός Πρέσβης έστειλε επιστολή προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας την καταδίκη του Τζαβέντ, η οποία παραμονές της δίκης βρέθηκε μέσα στη δικογραφία. Επιπλέον έξω από τον Αρειο Πάγο την ημέρα της δίκης κινητοποίησε ομάδα χαφιέδων, επιχειρώντας να οργανώσει αντισυγκέντρωση στη συγκέντρωση της Πακιστανικής Κοινότητας και της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο. Ομως και αυτή η προβοκάτσια έπεσε στο κενό. 

Το αντιπολεμικό κίνημα θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της Πακιστανικής Κοινότητας μέχρι την οριστική αθώωση του Τζαβέντ Ασλάμ, διεκδικώντας να σταματήσουν οι επιθέσεις στα δημοκρατικά δικαιώματα και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι των απαγωγών.