Η Άποψή μας
Aπό το Pοστόκ μέχρι το Λίβανο: Aντίσταση στα εγκλήματα HΠA-Iσραήλ - Συλλαλητήριο στις 12 Ιούλη

Oι ακτιβιστές της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο και της Πρωτοβουλίας ΓENOBA στο Pόστοκ στις 2 Iούνη.

Η βία στο Λίβανο κλιμακώνεται επικίνδυνα. Ο λιβανέζικος στρατός συνεχίζει να πολιορκεί τον παλαιστινιακό καταυλισμό Ναχρ αλ-Μπάρεντ στο Βόρειο Λίβανο, ενώ έχουν ήδη ξεσπάσει συγκρούσεις σε έναν άλλο καταυλισμό 50 χιλιάδων Παλαιστίνιων, τον Αιν αλ-Χίλουε που βρίσκεται στην άλλη άκρη της χώρας, στη Σιδώνα. Τουλάχιστον 15.000 Παλαιστίνιοι έχουν αναγκαστεί να φύγουν από το Ναχ αλ-Μπάρεντ και να ξαναγίνουν για πολλοστή φορά πρόσφυγες καταφεύγοντας σε άλλους κοντινούς καταυλισμούς. Τα τανκς και το πυροβολικό του λιβανέζικου στρατού συνεχίζουν να χτυπάνε ανεξέλεγκτα.

Οταν ξέσπασαν οι πρώτες συγκρούσεις πριν από μερικές βδομάδες, οι περισσότεροι το παρουσίαζαν σαν μια υπόθεση λίγων ημερών. Η αφορμή υποτίθεται ήταν μια ληστεία τράπεζας από μια ομάδα ένοπλων Παλαιστίνιων που κατέφυγαν στον καταυλισμό. Η μανία με την οποία χτυπάει ο λιβανέζικος στρατός δείχνει ότι τα πράγματα πάνε βαθύτερα. Ο στρατός του Λιβάνου που δεν έριξε ούτε μία σφαίρα εναντίον των ισραηλινών στρατευμάτων που εισβάλανε στη χώρα πέρσι το καλοκαίρι, τώρα συμμετέχει στις πιο έντονες συγκρούσεις από τη λήξη του εμφυλίου το 1990.  Ηταν η Αντίσταση που οργανώθηκε γύρω από την Χεζμπολάχ και την Αριστερά, το καλοκαίρι του 2006, που οδήγησε τους Ισραηλινούς στην ήττα. Τώρα, το Ισραήλ επιχειρεί να πάρει μια ρεβάνς από την περσινή ήττα, βομβαρδίζοντας τη Λωρίδα της Γάζας και κάνοντας εισβολές στη Δυτική Οχθη. Η λιβανέζικη κυβέρνηση, από κοντά, προσπαθεί να πάρει κι αυτή μια μικρή ρεβάνς απέναντι στην Αντίσταση. Η κυβέρνηση του Φουάντ Σινιόρα φαίνεται ότι προσπαθεί, χτυπώντας τους καταυλισμούς να ενισχύσει τον έλεγχό της στην πολιτική σκηνή του Λιβάνου, έναν έλεγχο που βρισκόταν υπό αμφισβήτηση μετά την περσινή της κατάντια απέναντι στο Ισραήλ.

Οι Παλαιστίνιοι στους άλλους προσφυγικούς καταυλισμούς έχουν προσπαθήσει να δείξουν την αλληλεγγύη τους, οργανώνοντας διαδηλώσεις κατά της επέμβασης του λιβανέζικου στρατού. Το αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να μπει μπροστά ενάντια σ' αυτή τη βάρβαρη διπλή ρεβάνς του Ισραήλ και του λιβανέζικου στρατού. Στα μέσα του Ιούλη κλείνει ένας χρόνος από την κήρυξη του πολέμου ενάντια στο Λίβανο. Η λιβανέζικη αντίσταση μας καλεί να βγούμε στους δρόμους, για να φράξουμε το δρόμο στην ισραηλινή επιθετικότητα. Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο και η Ενωση Μουσουλμάνων Ελλάδας παίρνουν την πρωτοβουλία και καλούν όλους για συλλαλητήριο στην Πρεσβεία του Ισραήλ στις 12 Ιούλη