Γράμματα και σχόλια
Bουλγαράκης - Πολύδωρας όπως Kαρατζαφέρης: STOP στην “Πατριωτική” λογοκρισία

Επειτα από ανώνυμη καταγγελία οι πραίτορες του Πολύδωρα εισέβαλαν το περασμένο Σάββατο στις εγκαταστάσεις της HELEXPO στο Μαρούσι όπου στεγάζονταν η εικαστική διοργάνωση Art Athina, και κατάσχεσε με τη βία έργο της σκηνοθέτιδας Εύας Στεφανή γιατί όπως ανακοίνωσε η αστυνομία «προσέβαλε τη δημοσία αιδώ και τα εθνικά σύμβολα». Επιπλέον ο διευθυντής της έκθεσης συνελήφθη και πέρασε όλη τη νύχτα στο αστυνομικό τμήμα. 

Ο Βουλγαράκης προσπάθησε με τις δηλώσεις τους να κρατήσει ίσες αποστάσεις. Από τη μία για να δικαιολογήσει τον τίτλο του υπουργού Πολιτισμού και από την άλλη για να μην καταστρέψει την τακτική του ανοίγματος της ΝΔ στους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ: «Το συγκεκριμένο έργο δεν είναι σύμφωνο ούτε με την αισθητική ούτε με τις αρχές μου, πλην όμως κάθε καλλιτέχνης φέρει το βάρος της υπογραφής του, συνεπώς οι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα και την ελευθερία της δημιουργίας και οι πολίτες το δικαίωμα να απορρίπτουν ή όχι ό,τι πιστεύουν πως προβάλλει τα εθνικά μας σύμβολα».

Συμπέρασμα; Η θα πρέπει από εδώ και στο εξής κάθε έργο να έχει την άδεια της αστυνομίας πριν εκτεθεί στο κοινό ή έστω να περιλαμβάνει και καμιά κουκούλα που ταιριάζει με την αισθητική του υπουργού πολιτισμού. 

Ο εθνικισμός και η λογοκρισία της ΝΔ χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη λοιπόν. Καιρός να ξεμπερδεύουμε με όλους αυτούς που τρομοκρατούν κάθε μορφή της ζωής μας. Από τις δουλειές και την παιδεία μέχρι την τέχνη και την αισθητική μας.