Εργατικό κίνημα
Μισθωτοί τεχνικοί: 24ωρη απεργία

24ωρη απεργία έχει κηρύξει για τις 19 Ιούνη το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών με συγκέντρωση στις 9 το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Οι μισθωτοί τεχνικοί, που εργάζονται σε κατασκευαστικές εταιρείες και μελετητικά γραφεία, απαιτούν να απορριφθεί η αγωγή που κάνει η εργοδοσία ενάντια στη Συλλογική Σύμβαση που κατέληξε η Διαιτησία τον Μάρτη. 

Η ΣΣΕ δεν ήταν αυτή που διεκδικούσε το σωματείο. Αλλά παρόλα αυτά, περιέχει ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, για ένα χώρο που μαστίζεται από τις «ελαστικές» σχέσεις εργασίας και την εργοδοτική αυθαιρεσία. Στο Αρθρο 3, προβλέπει ότι στο πεδίο εφαρμογής της συμπεριλαμβάνονται όλοι οι εργαζόμενοι τεχνικοί που εργάζονται με εξαρτημένη σχέση εργασίας ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής τους, δηλαδή μισθό ή Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. 

Είναι η πρώτη φορά που μια ΣΣΕ καλύπτει και εργαζόμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Η εργοδοσία έκανε τα πάντα για να μην περάσει αυτό το άρθρο στην Σύμβαση και μετά την υπογραφή της Σύμβασης, ο Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ) άσκησε ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή κατά του Σωματείου. Μέχρι και ότι θα υποχρεωθούν να δίνουν ασφαλιστικές εισφορές παραπονιούνται οι εργοδότες θεωρώντας ότι κι αυτό είναι «παράνομο»!

Ο αγώνας που δίνει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών είναι κομμάτι της πάλης που δίνουν όλοι οι εργαζόμενοι ενάντια στο χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων και την εργοδοτική αυθαιρεσία. Γι’ αυτό πρέπει να έχουν την έμπρακτη συμπαράσταση όλων των συνδικάτων.