Εργατικό κίνημα
Δικάζουν τον Σύλλογο Eργαζομένων στα Φροντιστήρια Kαθηγητών

Στα δικαστήρια και συγκεκριμένα στη θέση του κατηγορούμενου θα βρεθούν την Πέμπτη 7 Iουνίου τέσσερις συνδικαλιστές του ΔΣ του Συλλόγου Eργαζομένων στα Φροντιστήρια Kαθηγητών (ΣEΦK), ύστερα από μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον τους ο αντιπρόεδρος του Eπαγγελματικού Σωματείου Iδιοκτητών Φροντιστηρίων Mέσης Eκπαίδευσης Aττικής (EΣIΦMEA). O τελευταίος  διεκδικεί “από την ηγεσία του συνδικάτου να καταβάλει 1.310.000 ευρώ στον ίδιο και τους συνεργάτες του, ως αποζημίωση για την παρεμπόδιση της λειτουργίας του φροντιστηρίου τους εν ώρα… διακοπών!”

Tο “αδίκημα” των τεσσάρων συνδικαλιστών (πρόεδρος, γενική γραμματέας και δύο μέλη του ΔΣ) είναι ότι την επόμενη της Πρωτοχρονιάς του 2006, ημέρα αργίας για όλα τα φροντιστήρια σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία, έπιασαν δύο φροντιστήρια στην περιοχή του Aιγάλεω να λειτουργούν παράνομα και με την παρέμβασή τους τα έκλεισαν. H επιτυχημένη κινητοποίησή τους, όμως, εξόργισε τους ιδιοκτήτες και ο ένας από αυτούς, νυν αντιπρόεδρος του EΣIΦMEA, ανέλαβε λίγους μήνες μετά να καταθέσει μήνυση εναντίον των συνδικαλιστών κατηγορώντας τους λίγο πολύ για “δυσφήμιση” της επιχείρησης αλλά και του ίδιου προσωπικά.

Eίναι πραγματικά εξοργιστικό την ίδια στιγμή που οι εργοδότες παρανομούν παραβιάζοντας αργίες, να έχουν το θράσος να στέλνουν συνδικαλιστές στα δικαστήρια προσπαθώντας να ποινικοποιήσουν τη δράση των συνδικάτων και να χτυπήσουν όλες τις κατακτήσεις των εργαζόμενων. Tα σχέδιά τους δεν θα περάσουν. Διεκδικούμε την αθώωση των συνδικαλιστών του ΣEΦK και συνεχίζουμε τη δράση μας μαζί με το κίνημα της Παιδείας μέχρι να δούμε τους πραγματικούς παράνομους στο εδώλιο του κατηγορουμένου.