Εργατικό κίνημα
Eκλογές στα σωματεία

Εκλογές πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε μια σειρά σωματεία εργαζομένων και τις επόμενες ημέρες αρκετά είναι αυτά που καλούν τα μέλη τους στις κάλπες.

Στο Σύλλογο Δασκάλων “Αθηνά”, η Ανεξάρτητη Παρέμβαση, το σχήμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που συμμετέχει στις Παρεμβάσεις, αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη λαμβάνοντας 225 ψήφους και 3 έδρες στο νέο Δ.Σ, καταγράφοντας άνοδο 22 ψήφων σε σχέση με το 2016 και 35 ψήφων σε σχέση με το 2015.

Πρώτη σε ψήφους είναι η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία με 237 ψήφους και 3 έδρες. Η ΔΑΚΕ έλαβε 107 ψήφους και 2 έδρες, η ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚ) 72 ψήφους και 1 έδρα και το ΠΑΜΕ 63 ψήφους, χωρίς εκπροσώπηση στο νέο Δ.Σ.

Στο Σύλλογο Δασκάλων Ξάνθης, η Αριστερή Αγωνιστική Κίνηση έλαβε 62 ψήφους καταγράφοντας ποσοστό 10.2%, χωρίς ωστόσο να πάρει έδρα στο νέο Δ.Σ.

Δύο εκπροσώπους στο νέο Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, θα έχει η Αγωνιστική Ενότητα, η οποία έλαβε 33 ψήφους.

Στις 12 και 13 Δεκέμβρη γίνονται εκλογές στο Σωματείο του νοσοκομείο Αττικό. Ο Σπύρος Στάικος από το αντικαπιταλιστικό δίκτυο “Νυστέρι”, συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο “Γαλέρα”.

Οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Χανίων πάνε στις κάλπες στις 13 Δεκέμβρη. Από την “Τάξη μας”, συμμετέχουν στο σχήμα Πρωτοβουλία – Παρέμβαση εκπαιδευτικών, η Δώρα Κιντή, η Σοφία Γεωργοκώστα και η Μαρία Καλογεράκη.

Στις 13 Δεκέμβρη ψηφίζουν και στο Σύλλογο Δασκάλων Βούλας – Βουλιαγμένης. Ο Στέλιος Γιαννούλης, μέλος της “Τάξης μας”, συμμετέχει στο ψηφοφέλτιο της Συνεργασίας για Ενότητα κι Αγώνα (Παρεμβάσεις).

Στο Νοσοκομείο Ερυθρός, εκλογές θα γίνουν το διήμερο 19 και 20/12, για νέο ΔΣ και αντιπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ. Το Νυστέρι στηρίζει και συμμετέχει στην Αγωνιστική Ενωτική Πρωτοβουλία, με την Θένια Ασλανίδη, τον Βασίλη Λευθεριώτη, τον Απόστολο Παναγιωτακόπουλο.

Στην A΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας (Περιστέρι) θα γίνει συνέλευση στις 13/12 και στις 19/12 εκλογές για νέο ΔΣ. Με το σχήμα των παρεμβάσεων “Αγωνιστική Παρέμβαση”, απο το δίκτυο εκπαιδευτικών “Η τάξη μας” συμμετέχει η Σταυρούλα Πανίδου.

Στην Α' ΕΛΜΕ Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί συνέλευση στις 13/12 και στις 18/12 θα ακολουθήσουν εκλογές για νέο ΔΣ. Με το σχήμα των Παρεμβάσεων “Ενότητα Αντίσταση Ανατροπή”, συμμετέχουν απο το δίκτυο εκπαιδευτικών “Η τάξη μας” η Κωσταντίνα Καραμάνου και ο Μιχάλης Τσορμπατζόγλου.

Η Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας καλεί σε συνέλευση στις 19/12 και στις 20/12 θα πραγματοποιήσει εκλογές για νέο ΔΣ. Με την “Αντίσταση Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας” συμμετέχουν απο το δίκτυο της “Τάξης μας”, η Γεωργία Κόφφα και η Ντίνα Γκαρανέ.

Το τριήμερο 13 – 15/12 θα διεξαχθεί το 27ο συνέδριο της ΠΟΕ ΔΟΥ στο Νοβοτέλ. Η Εργατικη Αλληλλεγγύη συμμετέχει με αντιπρόσωπο τον Μάκη Γεροντίδη.