Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Η δίκη της Χρυσής Αυγής: Καταδίκη Κουκούτση

Σε 15 μήνες φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Πέτρου Κωνσταντίνου καταδικάστηκε ο Δημήτρης Κουκούτσης. Ο ανεξαρτητοποιημένος πλέον βουλευτής της Χρυσής Αυγής, εξέδωσε τον Αύγουστο του 2012 δελτίο τύπου στο οποίο περηφανευόταν ότι πέταξε έξω από τη Βουλή τον «εμπρηστή της Marfin». Ξεκίνησε έτσι μια εκστρατεία συκοφάντησης: στο πρόσωπο του Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Κουκούτσης κατά την γκαιμπελική τακτική της Χρυσής Αυγής συνολικότερα, επιχείρησε να χτυπήσει την αντικαπιταλιστική αριστερά. 

Ο αξιοθρήνητος φασίστας προσπάθησε στη δίκη του να μετακυλήσει την ευθύνη σε συνεργάτες του ιστολογίου του, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε επαρκή ενημέρωση για τη Μαρφίν καθώς και ότι δεν ξεκίνησε ο ίδιος την διάδοση της συκοφαντίας. Παρόμοιους γελοίους ισχυρισμούς υποστήριξε και για το ίδιο το επεισόδιο που αποτέλεσε την αφορμή του δελτίου τύπου, την λεκτική και σωματική επίθεση του Κουκούτση σε βάρος αντιπροσωπείας που βρέθηκε στη Βουλή τον Αύγουστο του 2012 για να επιδώσει ψήφισμα ύστερα από μαζική πορεία μεταναστών ενάντια στον Ξένιο Δία. 

Οι ισχυρισμοί του καταρρίφθηκαν από τους μάρτυρες κατηγορίας Πάνο Γκαργκάνα, Τζαβέντ Ασλάμ, Βασιλική Κατριβάνου και Γιάννη Μαραβελάκη.  Όπως δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Κώστας Παπαδάκης: «Η απόφαση αποτελεί νομική, ηθική και πολιτική δικαίωση του αντιφασιστικού κινήματος και του χώρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τους οποίους ο κατηγορούμενος προσπάθησε ενσυνείδητα να σπιλώσει αναρτώντας το δελτίο τύπου του σε εκατοντάδες ιστοσελίδες και σε τεράστιο αριθμό προσώπων».